Regionalna zbornica Gorenjska
Vajeništvo

Novice

Mandeeps Urejanje novic

Arhiv: Subvencije za zagon podjetij

Slovenski podjetniški sklad bo v letu 2013 ponovno objavil javni razpis za prejem subvencij za zagon podjetij - P2. Nepovratna sredstva, ki jih zagotavlja Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo so  namenjena spodbujanju ustanovitve in zagona inovativno naravnanih podjetij s potencialom hitre rasti in razvoja.

Namen razpisa

Z razpisom P2 želi Sklad spodbuditi uspešen prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme. Pričakovan rezultat razpisa je ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti komercializacije proizvodov, storitev in razvoja.

Komu je namenjen

Cilj razpisa je podpirati skupino perspektivnih podjetij, ki se nahajajo v najbolj občutljivi razvojni fazi. Brez pravih finančnih sredstev je lahko njihov velik razvojni potencial hitro izgubljen. Še posebej je razpis namenjen podjetjem, za katere je značilna visoka vsebnost znanja, potencial hitre rasti, izobrazba in ekspertno znanje zaposlenih, višja dodana vrednost na zaposlenega in nastop v globalni tržni niši.

Subvencije omogočajo mladim inovativnim podjetjem, ki ne razpolagajo z zadostnimi finančnimi sredstvi, hitrejši in intenzivnejši razvoj projekta in s tem izboljšanje finančnega položaja. Hkrati pa podjetja v tej fazi potrebujejo tudi svetovanje in podporo pri vzpostavitvi prvih poslovnih procesov in pri prodoru na zastavljena tržišča. Z namenom oblikovanja uspešno delujočih podjetij na vseh področjih, se bodo izbrana podjetja v letu 2013 morala vključiti v enega izmed organiziranih programov mreženja in mentoriranja.

Več na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada.

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.