Regionalna zbornica Gorenjska
Vajeništvo

Novice

Mandeeps Urejanje novic

Arhiv: Hitrejši postopki zaposlovanju tujcev v podjetjih z visoko dodatno vrednostjo

Gospodarska zbornica Slovenije si aktivno prizadeva za izboljšanje postopkov zaposlovanja tujcev, zato smo pred časom dosegli konsenz z vladnimi predstavniki, da gre za pomemben projekt, ki ga je treba realizirati z namenom pridobivanja kakovostnih, visokokvalificiranih kadrov in posledično tudi zmanjševanja kadrovske vrzeli. 

Gre za obsežen in pomemben projekt GZS, katerega pomemben kamen v mozaiku je tudi v državnem zboru sprejeta dopolnitev Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev.  

Z dopolnilom k zakonu je namreč določeno, da mora podjetje vpisano v register podjetij z visoko dodano vrednostjo, ki želi hitrejši postopek zaposlitve, delavcu (tujcu) ponuditi vsaj plačo v višini povprečne bruto plače v Sloveniji.

 S 1.7.2018 bo tako vzpostavljen register podjetij z visoko dodatno vrednostjo. 

Z vpisom v register bo odpravljeno preverjanje bistvenih pogojev na Zavodu RS za zaposlovanje, ki izdaja soglasja, kar bi moralo postopke zaposlovanja ob vložitvi popolne prijave skrajšati za več kot 50% časa. 

Izdaja dovoljenja za tujca, ki se bo zaposlil pri podjetju vpisanem v register podjetij z visoko dodano vrednostjo bi lahko trajala tudi samo 14 dni ali manj. 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.