Regionalna zbornica Gorenjska

Novice


Arhiv: Povabilo k sodelovanju na javnem natečaju - Regionalna nagrada za najboljše izdelke iz lokalnega lesa na območju Alp

Povabilo k sodelovanju na javnem natečaju


Regionalna nagrada za najboljše izdelke iz lokalnega lesa

na območju Alp


Inovativne in ustvarjalne rešitve

za stavbe & urbano pohištvo iz lokalnega lesa in manj ogljičnega odtisa


Spoštovani, 

BSC Kranj – Regionalna razvojna agencija Gorenjske je partner v projektu CASCO – program Alpski prostor, ki se ukvarja z razvojem praks uporabe lokalnega lesa: novogradnje, obnova stavb, pohištvo, urbana oprema, drugi izdelki iz lokalnega lesa, idr. 

V okviru projekta je do 31.07.2018 odprt prvi natečaj na območju Alp - uporaba lokalnega lesa, in sicer v regijah CASCO vključenih v projekt (Avstrija, Italija, Francija, Nemčija, Slovenija), s katerim iščejo inovativne rešitve uporabe lokalnega lesa: novogradnje, obnova stavb, pohištvo, urbana oprema, drugi izdelki iz lokalnega lesa… v javnem (občine, druge inštitucije) in zasebnem sektorju (gospodinjstva, investitorji, gospodarstvo, arhitekti).

Vabimo vas, da se na natečaj odzovete in predstavite svoje dobre prakse in rešitve naložb z uporabo lokalnega lesa (npr. inovativna urbana oprema iz lokalnega lesa).  

Več informacij v prilogah.

Iz vsake države (v tem primeru Slovenije) bo izbran 1 zmagovalec (v vsaki kategoriji – javni, zasebni).

Slovesnost s podelitvijo nagrad zmagovalcem – deležnikom, ki uporabljajo lokalni les iz 4 držav Alpskega prostora bo potekala v Innsbrucku 21. in 22. novembra 2018. Za vse  zmagovalce je udeležba na srečanju brezplačna. Slovesnost bo potekala v okviru letnega foruma EUSALP (EU Strategija za alpsko regijo), kjer bodo prisotni deležniki iz vseh držav Alpskega prostora.

Srečanje v Innsbrucku bo  priložnost za izmenjavo znanj, izkušenj ter možnost za srečanje z drugimi deležniki iz držav Alpskega prostora.

Vabimo vas, da svoj predlog za sodelovanje v natečaju posredujete najkasneje do srede: 25.07.2018, tako da boste potem lahko skupaj pripravili še vlogo za sodelovanje na natečaju.

Za vse informacije so na razpolago: mag. Helena Cvenkel: helena.cvenkel@bsc-kranj.si ; tel. 031 302 382 in Uroš Brankovič: uros.brankovic@bsc-kranj.si ; tel. 040 303 752 

PRILOGE:

Natečaj - povabilo

Natečaj - pravila

Natečaj - prijavni obrazec

 

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.