Regionalna zbornica Gorenjska

Novice


Arhiv: Pobuda za skupno donacijo članov GZS RZG za nakup opreme - prošnja Bolnice dr. Petra Držaja

Spoštovane direktorice in direktorji, člani GZS RZG,
UKC Ljubljana – Interna Klinika – Oddelek za hipertenzijo v Bolnišnici dr. Petra Držaja in klinični oddelek za gastroenterologijo, kjer delujejo intenzivne enote, sta posredovali prošnjo za donacijo za nakup endoskopskega seta opreme, elektro kirurške enote in ultrazvočnega aparata. Na ta način želijo oddelka čim bolje pripraviti na v prihodnjih tednih pričakovano povečanje števila bolnikov s COVID-19 obolenji. Zavedamo se izjemnega čuta družbene odgovornosti in solidarnosti in se zato na vas obračamo s pobudo za skupno donacijo članov GZS RZG.  

Glede na standarde Svetovne zdravstvene organizacije za delo tako v normalnih kot tudi oddelkih intenzivne terapije, bo ta oprema zagotovila najvišjo stopnjo varovanja bolnikov in učinkovitega dela zdravstvenega osebja. Po zagotovilih doc. dr. Jane Brguljan Hitij, dr. med, svetnice in Sanele Banović, dr. med. in prof. dr. Štabuca, dr. med. višjega svetnika bi jim ultrazvočni aparat omogočal, učinkovito in hitro spremljanje poteka bolezni tako pri bolnikih s potrjeno okužbo COVID-19, kot tudi pri bolnikih, kjer okužba sicer ni bila potrjena, a je še vedno mogoča. Ultrazvočni aparat pomaga pri opazovanju hitirih bolezenskih sprememb na pljučih in  omogoča pravočasno ugotovitev ali obstaja potreba po priključitvi bolnika na respirator. Ob tem pa omogoča spremljanje dogajanja na srcu in pomaga pri vstavitvi žilnih pristopov. Endoskopska oprema in kirurške enote pa so podpora za najvišjo pripravljenost v vseh fazah poteka bolezni in okužbe s COVID 19. Z mobilnim endoskopskim setom bi varno in kakovostno obravnavali bolnike, ki imajo COVID okužbo na oddelku kjer so hospitalizirani in bi se tako izognili transportu bolnikov po celotnem kliničnem centru in s tem zmanjšali tveganje prenosa okužbe na neokužene bolnike, zdravstveno osebje.  Elektro kirurška enota pa jim bo omogočala, da ob izvajanju gastroskopije pri bolnikih ki imajo potrjeno okužbo COVID-19 zaščitijo medicinsko osebje in zmanjšajo prenos okuženega aerosola.

Predračunska vrednost ultrazvočnega aparata znaša 60.475,64  z vključenim DDV.

Predračunska vrednost endoskopskega seta opreme znaša 78.385,52  z vključenim DDV.

Predračunska vrednost elektro kirurške enote znaša 8.235,00  z vključenim DDV.

Naprošamo vas, če se lahko po vaših zmožnostih pridružite skupni donaciji.

Povratno informacijo o višini doniranega zneska posredujte  čim prej na e-naslov: jadranka.svarc@gzs.si 

Akcija bo koordinirana s strani GZS - Regionalne zbornice Gorenjska v sodelovanju z vsemi vami. Donirana sredstva bodo na osnovi donatorske pogodbe, ki vam bo poslana s strani UKC Ljubljana, Bolnišnice dr. Petra Držaja, plačana z vaše strani na IBAN bolnišnice, vaša cenjena donacija pa bo objavljena v medijih. Morebitni presežek doniranih sredstev bo šel v nakup ostale prepotrebne zaščitne opreme v bolnišnici in tudi to bo objavljeno v medijih.

Prilagamo:

  • Pismo predstojnice  kliničnega oddelka za hipertenzijo v Bolnišnici dr. Petra Držaja, UKC Ljubljana, doc. dr. Jana Brguljan Hitij, dr. med., svetnica  
  • Pismo predstojnika Kliničnega oddelka za gastroentrologijo, UKC Ljubljana,  prof.dr.Borut Štabuc, dr.med., višji svetnik
 Hvala za vaš hiter odziv!
Pripete datoteke

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.