Regionalna zbornica Gorenjska
Vajeništvo

Novice

Mandeeps Urejanje novic

Arhiv: NATEČAJ: Priznanje MEGA

 

Vljudno vas vabimo k prijavi na natečaj MEGA, v okviru katerega bodo delodajalci, ki se lahko pohvalijo z dobrim medgeneracijskim sodelovanjem svojih sodelavcev v zadnjih dveh letih, prejeli priznanje MEGA. 

Sodelovanje je za prijavitelje prostovoljno in brezplačno. 

Natečaj poteka pod okriljem projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki ga sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad. 

Podporniki projekta in natečaja so Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Slovenska kadrovska zveza.


 

PRIZNANJE MEGA

priznanje za dobre prakse s področja medgeneracijskega sodelovanja


Priznanje MEGA (medgeneracijsko aktivno podjetje) je namenjeno podjetjem, ki sprejemajo in spodbujajo sodelovanje različnih generacij in uvajajo nove dobre prakse medgeneracijskega sodelovanja v poslovne procese. Namen natečaja je prepoznati podjetja/organizacije in jim podeliti priznanje zaradi presežkov na področju medgeneracijskega sodelovanja v organizaciji oz. na delovnem mestu.

Vabimo delodajalce, da svoje dobre prakse, ukrepe in programe, namenjene spodbujanju medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju, prijavite na natečaj za priznanje MEGA.

KAKŠNI SO POGOJI SODELOVANJA?

Prijavitelj je lahko vsako podjetje ali organizacija s sedežem v Republiki Sloveniji, ki ni v stečajnem postopku, postopku prenehanja, postopku prisilne poravnave ali likvidaciji. Delodajalci morate spoštovati vso veljavno delovno-pravno zakonodajo.

KDAJ SO MORALE BITI DOBRE PRAKSE IZVEDENE?

Na natečaju lahko sodelujejo vsa podjetja in organizacije iz gospodarstva, javnega in nevladnega sektorja, v katerih ste v letih 2019 in/ali 2020 spodbujali sodelovanje različnih generacij sodelavcev ter uvajali dobre prakse medgeneracijskega sodelovanja v poslovne procese.

ZAKAJ SODELOVATI?

Priznanje MEGA je pohvala za dobre prakse delodajalcev na področju medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju. Nagrajenci imate pravico uporabljati naziv prejemnika priznanja MEGA. V okviru širše komunikacijske kampanje Vsi zmagujemo, ko sodelujemo so delodajalci z dobrimi praksami javno izpostavljeni in so navdih drugim podjetjem in organizacijam. Sodelovanje na natečaju prispeva h krepitvi ugleda prijaviteljev kot družbeno odgovornih delodajalcev.

KAKO POTEKA OCENJEVANJE?

Prijave ocenjuje strokovna komisija. Ob pregledu prijav strokovna komisija predlagala prejemnike dveh različic priznanj: priznanje MEGA navdih za dobro prakso medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju in posebno priznanje MEGA pospešek za izjemne dosežke v medgeneracijskih aktivnostih, povezovanju in sodelovanju v delovnem okolju. Prijavitelji bodo o rezultatih natečaja obveščeni po e-pošti, podelitev priznanj delodajalcem z najbolj izstopajočimi praksami bo potekala v okviru Slovenskega kadrovskega kongresa, 31. maja 2021.

KAJ JE NAMEN NATEČAJA?

Izvedba natečaja je ena od promocijskih aktivnostih pod okriljem kampanje Vsi zmagujemo, ko sodelujemo. Namen projekta in s tem natečaja je prispevati k večji ozaveščenosti delodajalcev in vseh generacij zaposlenih o pomembnosti medsebojnega sodelovanja in vseživljenjskega učenja.

RAZPISNA DOKUMENTACIJA

Prijavo skupaj s prilogami oddajte do 16. aprila 2021 na e-naslov: natecaj-mega@sodelovalnica.si. 

Razpisno dokumentacijo najdete tukaj.

Podrobnosti o izvedbi natečaja so objavljene v Pravilniku o podeljevanju priznanj MEGARazpisna dokumentacija obsega:

  • Obrazec 1: Prijavni obrazec za priznanje MEGA
  • Obrazec 2: Opis primera dobre prakse medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju
  • Opcijsko: dokazno gradivo (največ 3 priloge; podrobnosti o oddaji prilog so navedene v prijavnih obrazcih)

Pozor: rok za prijavo je 16. april 2021!

Več o natečaju

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.