Regionalna zbornica Gorenjska

Novice


Arhiv: SPLETNO ORODJE ZA PREPREČEVANJE IN OBVLADOVANJE KOSTNO-MIŠIČNIH OBOLENJ IN PSIHOSOCIALNIH TVEGANJ PRI DELU


Spletno orodje PKMO je namenjeno preprečevanju in obvladovanju kostno-mišičnih obolenj in psihosocialnih tveganj pri delu, ki so že desetletja vodilni vzrok zdravstvenega absentizma, dolgotrajne odsotnosti z dela, delovne invalidnosti ter prezgodnjega upokojevanja delavcev.

Spletno orodje je nastalo v okviru projekta "Promocija aktivnosti za preprečevanje kostno-mišičnih obolenji in psihosocialnih tveganj pri delu", ki ga financirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS ter Evropski socialni skladi, v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje ter Fakulteto za vede o zdravju Univerze na Primorskem.

Spletno orodje je javno, brezplačno in do njega dostopate s klikom na povezavo https://pkmo.si/. Za uporabo spletnega orodja je potrebna registracija, registrirate se lahko kot delavec ali kot delodajalec. Navodila za registracijo in prijavo so objavljena na sami spletni strani. 

Promocijski video posnetek spletnega orodja si lahko tudi  ogledate na spletni povezavi https://www.youtube.com/watch?v=hyYEnjCp1Y8

Aktivni odmori na delovnem mestu

Ergonomski ukrepi na delovnem mestu

Letak PKMO

Vir: dr. Ticijana Prijon, dr.med., višji specialist, vodja projekta

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.