Regionalna zbornica Gorenjska
Vajeništvo

Novice

Mandeeps Urejanje novic

Arhiv: GZS poziva k spoštovanju ukrepov in doslednemu preverjanju PCT pogojev

GZS ob alarmantni epidemiološki sliki naše države poziva svoje članstvo, da k zaustavitvi hitro naraščajočega trenda okužb pripomore s še bolj doslednim preverjanjem pogoja PCT, spoštovanjem zdravstvenih ukrepov in spodbujanjem precepljenosti zaposlenih v svojem podjetju. Hkrati pa gospodarstvo pričakuje, da bo odgovorno ravnanje prevladalo tudi v vseh drugih segmentih naše družbe. GZS ponovno izpostavlja zahtevo gospodarstva, da vlada spremeni ukrep glede stroškov testiranja tako, da jih ne nosi delodajalec, marveč vsak posameznik, ki se brez utemeljenih zdravstvenih razlogov ne odloči za cepljenje.

 

Podatki o številu okuženih v zadnjih dneh nazorno odražajo skrb vzbujajočo epidemiološko sliko Slovenije. Skrajna možnost, da bi omejili javno življenje in tudi izvajanje gospodarske dejavnosti, je za gospodarstvenike nesprejemljiva, kar je generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti argumentirano izpostavil že 19. oktobra. Zdaj je skrajni čas, da združimo moči v prizadevanjih, da se to ne bi zgodilo. Zato GZS poziva svoje članstvo, da k zaustavitvi hitro rastočega trenda okužb pripomore s še bolj doslednim preverjanjem pogoja PCT, spoštovanjem zdravstvenih ukrepov in ozaveščanjem zaposlenih o pomenu precepljenosti.

 

GZS v celoti podpira poziv Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je slovensko javnost pozvalo k doslednemu in odgovornemu spoštovanju PCT pogoja pri izvajanju dejavnosti. Ministrstvo poziva nosilce gospodarske dejavnosti, njihove zaposlene in vse potrošnike, »da pogoj PCT, ki ga določa Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, izpolnjujejo, dejavno upoštevajo in preverjajo v svojih delovnih okoljih, pri svojih poslovnih partnerjih ter porabnikih njihovih storitev in blaga.«

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.