Regionalna zbornica Gorenjska

Priznanje za podelitev priznanja najbolj inovativnemu podjetju 

Območna zbornica za Gorenjsko je edina med institucijami, ki podeljuje in tudi letos nadaljuje s projektom Podelitve priznanja najbolj inovativnemu podjetju v regiji.


Namen čigar je spodbujanje gorenjskih gospodarskih družb, podjetij in drugih organizacij k

·         ustvarjanju inovativne klime in razvoju stimulativnega okolja, v katerem zaposleni optimalno udejanjajo svojo ustvarjalnost in znanje ter

·         investicijam in drugim dejavnostim za posodabljanje ter razvoj svoje dejavnosti in s tem krepitvi  konkurenčnosti svojega in gorenjskega gospodarstva.

Letos bo že osmo leto zapored podeljeno priznanje najbolj inovativnemu podjetju, ki ga je Območna zbornica za Gorenjsko uvedla leta 2009, torej v letu, ki ga je EU proglasila za evropsko leto ustvarjalnosti in inovacij. Inoviranja namreč ne moremo in ne smemo obravnavati zgolj kot posebno poslovno funkcijo znotraj nekega, običajno razvojnega, oddelka, temveč mora postati prevladujoča filozofija in usmeritev podjetja. Inovacijska ideja potrebuje za razvoj v uspešno inovacijo kreativno socialno okolje z močno izraženo inovacijsko klimo, ki omogoča sinergijske učinke profesionalne ter spontane inovacijske dejavnosti. Uspešna podjetja namreč niso uspešna zato, ker zaposlujejo strokovno visoko izobražene kadre, ampak zato, ker so njihovi zaposleni na vseh nivojih ustvarjalni, motivirani in do sprememb tolerantni, torej so sposobni sprejemati nenehne izzive, ki jih prinaša trg. 

Nagrajenci preteklih let:

  1. Leto 2009: Acroni d.o.o.
  2. Leto 2010: Domel d.d.
  3. Leto 2011: Iskratel d.o.o.
  4. Leto 2012: Lotrič d.o.o.
  5. Leto 2013: Razvojni center Jesenice d.o.o.
  6. Leto 2014: Jelovica d.d.
  7. Leto 2016: SIJ Acroni d.o.o.

Pravilnik o podel.priznanja inovativno podjetje.doc