Regionalna zbornica Gorenjska

GZS Območna zbornica za Gorenjsko podelila priznanja najboljšim inovacijam v regiji, v letu 2013


Torek, 3. junij 2014 v Razvojnemu centru Jesenice


Gospodarska zbornica Slovenije, Območna zbornica za Gorenjsko, je letos že dvanajstič podelila priznanja najboljšim regijskim inovatorjem. Vsakoletna priznanja najboljšim inovacijam na regionalni ravni predstavljajo najvišje priznanje inovativnim dosežkom podjetij in organizacijam zasebnega in javnega sektorja. Njihovo število in kakovost dokaj zgovorno pričata, da je inovativnost največji potencial, ki spodbuja dvig konkurenčnosti in uspešnosti.

Najboljše gorenjske inovacije se uvrščajo v sam vrh na nacionalnih podelitvah in tradicionalno dosegajo najvišje rezultate.

Ocenjevalna komisija za inovacije v sestavi Avguštin Novšak, Martin Pintar in dr. Boris Kuselj je opravila zahtevno in visoko strokovno delo.

Letos je komisija obravnavala 16 inovacijskih projektov desetih pravnih oseb. Zaradi neizpolnjevanja razpisnih pogojev so že v prvi fazi ocenjevanja morali zavrniti štiri prijave.

Med ostalimi prijavami je sedem inovacij izdelkov, eno procesno in štiri inovacije postopka. Vsi dosežki spadajo v kategorijo tehnoloških inovacij, od tega jih je pet v celoti ali vsaj delno izvedenih z informacijsko tehnologijo. Deset inovacij je nastalo v predelovalnih dve pa v storitvenih dejavnostih. Ena je namenjene široki potrošnji, ostale pa so ustvarjene za znane kupce oziroma specializirane porabnike.

Komisija je podelila pet zlatih, štiri srebrna, dve bronasti priznanji ter eno diplomo. Za državno priznanje je nominirala tri inovacije.

Komisija je imela tudi prijetno dolžnost podeliti priznanje za inovativno podjetje. Lani tega priznanja niso podelili, letos pa so prejeli dve skoraj enakovredni prijavi. Minimalna razlika v oceni je nagrado prinesla podjetju, ki razvojno naravnanost poudarja že v svojem imenu.

NAJBOLJ INOVATIVNO PODJETJE:

Ocenjevalna komisija je to prestižno nagradododelila RAZVOJNEMU CENTRU JESENICE d.o.o.;ki združuje partnerje iz industrije, storitvenihdejavnosti in izobraževanja z namenom ustvariti znanje na vseh področjih. V treh letih od ustanovitve je podjetju uspelo razviti učinkovito podporno okolje, v katerem so inovativnosti zavezani praktično vsi zaposleni.Čeprav je njihovo osnovno interesno področje metalurgija, v svojem sklopu združuje široko paleto dejavnosti od predelave plastike, razvoja in izdelave plovil do industrijskega oblikovanja, konstruiranja strojev in opreme, inženiringa metalurških naprav in splošne strojegradnje, projektiranja in izdelave električnih inštalacij ter ne nazadnje visokošolskega izobraževanja.

Video izjave


Jadranka Švarc, direktorica GZS Območne zbornice za Gorenjsko
 


Avguštin Novšak, predsednik Ocenjevalne komisije za inovacije
 


Domel, d.o.o. in Nela razvojni center d.o.o.: Sesalna enota v kapsuliIskratel, d.o.o.: Univerzalno linijsko vezje
 


 Acroni in RC Jesenice: Celovita modernizacija valjavskega ogrodja
in nadgradnja modelov valjanja

 


Pripeti dokumenti