Novice


Arhiv: Delavnica Vi sprašujete, mi odgovarjamo: Kaj je novega za delodajalce na področju delovnega prava, 13.01.2011

V letu 2010 je potekala aktivna razprava med socialnimi partnerji v zvezi s posameznimi predlogi novosti na področju delovnega prava, s katerimi naj bi učinkovito pripomogli k razrešitvi gospodarske krize v podjetjih. Tako so bile predlagane spremembe Zakona o delovnih razmerjih, Zakona o urejanju trga dela in Zakon o malem delu.

Arhiv: Seminar: Davčni obračun in letno poročilo za leto 2010, 07. januar 2011

Seminar je namenjen podrobnejšemu pregledu pravil za pripravo davčnega obračuna davka od dohodkov pravnih oseb in za pripravo davčnega obračuna davka od dohodkov iz dejavnosti. Posebej bodo izpostavljene novosti, zlasti na področju olajšav, ki veljajo za sestavljanje davčnega obračuna za leto 2010 ter pregled vsebin novih obrazcev za davčni obračun pravnih oseb in za davčni obračun fizičnih oseb, ki opravljajo dejavnost.

Arhiv: Delavnica Vi sprašujete, mi odgovarjamo: Kako do poplačila terjatev - v Sloveniji in v tujini, 06.12.2010

Na seminarju bodo predstavljene spremembe v Zakonu o izvršbi in zavarovanju, ki naj bi poslovnim subjektom omogočil hitrejše poplačilo.

Arhiv: Praktični napotki pred izdelavo DAVČNEGA OBRAČUNA –DDPO 2010- spremembe, opozorila, napake..., 09.12.2010

Na seminarju bodo predstavljeni primeri iz prakse obračuna davka od dohodkov pravnih oseb, najpogostejše napake in novosti v primerjavi z letom 2009.

Arhiv: Poslovne priložnosti japosnekga trga

Arhiv: Seminar: DDV - znova spremembe zakonodaje s 1.1.2011

Seminar: DDV - znova spremembe zakonodaje s 1.1.2011 (17.11.2010 na OZ Postojna, Cankarjeva 6, Postojna). Seznanili se boste s spremembami na področju Zakona o davku na dodano vrednost ZDDV-1. Predvidene spremembe naj bi po predlogu začeli uporabljati s 1.1.2011.

Arhiv: Najpogostejše kršitve pri odpovedi delovnih razmerij z vidika Inšpektorata RS za delo, 28.10.2010

Seminar: Najpogostejše kršitve pri odpovedi delovnih razmerij z vidika inšpektorata RS za delo (28.10.2010 na OZ Postojna, Cankarjeva 6, Postojna). Seznanjeni boste, kaj vse delovnopravna zakonodaja nalaga in ali izpolnjujemo vse zahteve. Seznanjeni boste tudi z najpogostejšimi napakami, s kakršnimi se srečujejo delovni inšpektorji na terenu, kako pravilno urediti področje delovnih razmerij, da ne bo ugotovljenih kršitev , in kako jih odpraviti, če so bile ugotovljene. Vabljeni.

Arhiv: Povabilo na strokovno srečanje "Zdrav menedžment za zdravje v podjetju"

Zavod za zdravstveno varstvo Nova Gorica vabi na vsakoletno nacionalno srečanje mreže za promocijo zdravja pri delu. Tokrat bo srečanje v Novi Gorici, tematika bo zelo zanimiva - povezana z zdravjem menedžmenta. Predavali bodo strokovnjaki Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa iz Ljubljane. Udeležba je brezplačna! Več informacij je v pripetem vabilu. OZ Postojna

Arhiv: Poziv podjetjem za udeležbo na promociji Notranjsko kraške regije

V letošnjem letu se na oglasnih mestih GZS promovirajo slovenske regije in podjetja iz posamezne regije. Na ta način želimo slovenski poslovni javnosti predstaviti Notranjsko-kraško regijo z gospodarskega stališča ter hkrati ponuditi možnost promocije podjetjem. Promocija Notranjsko-kraške regije bo v času od 25.10.2010 do 06.11.2010 v poslovni stavbi Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13 v Ljubljani. Vljudno vabljeni.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.