Ključni dogodki

Pogovori ob 5ih: Igor E. Bergant in dr. Zdenko VerdenikNa Gospodarski zbornici Slovenije vsako enkrat mesečno potekajo Pogovori ob 5ih, kjer gostimo zanimivega sogovornika, vrhunskega strokovnjaka na svojem področju, s sodobnim pristopom, s sproščenem pogovoru ob čaju. Z dinamičnem dialogom želimo omogočiti živahno in tvorno razpravo o aktualni gospodarski, sociološki ali širše družbeni tematiki. Rdeča nit letošnjih pogovorov je "Etične vrednote – spomin ali prihodnost?"

V pogovoru 4. junija 2014 smo gostili Igorja E. Berganta in dr. Zdenka Verdenika ter se tik pred začetkom svetovnega nogometnega prvenstva v Braziliji z njima pogovarjali o pomenu spoštovanja etičnih vrednot in moralnih načel v nogometu in z njih povezanih drugih družbenih sferah. 

O Igorju E. Bergantu
Igor Evgen Bergant je slovenski televizijski novinar in športni komentator, ki je od leta 1984 v različnih vlogah poročal z vseh olimpijskih iger, kot komentator in poročevalec pa je spremljal vsa svetovna in evropska prvenstva v nogometu od leta 1990. V zadnjih treh letih vodi osrednjo informativno oddajo Odmevi na nacionalni televiziji. V času svetovnega prvenstva v Braziliji bo s prizorišča poročal o družbenih, socialnih, političnih in gospodarskih vidikih tega dogodka. V prostem času navija za slovensko nogometno reprezentanco, NK Maribor, NK Jadran Dekani, West Ham United FC ter FC St. Pauli.

O dr. Zdenku Verdeniku
Dr. Zdenko Verdenik je bivši slovenski nogometaš in trener. Treniral je NK Olimpija, FK Austria Wien ter različne japonske nogometne kube. Kot selektor je med letoma 1993 in 1994 vodil slovensko reprezentanco do 21 let, med letoma 1994 in 1997 pa slovensko člansko reprezentanco. Je tudi docent na Fakulteti za šport v Ljubljani.


 

 


Video vabilo


Pogovori ob 5ih na GZS: Igor E. Bergant in dr. Zdenko Verdenik