Ključni dogodki

Pogovori ob 5ih na GZS: Branko SobanBranko Soban, novinar in publicist
avtor knjige Zločin brez kazni

Na Gospodarski zbornici Slovenije vsako drugo sredo v mesecu potekajo Pogovori ob 5ih, kjer gostimo zanimivega sogovornika, vrhunskega strokovnjaka na svojem področju, s sodobnim pristopom, s sproščenem pogovoru ob čaju. Z dinamičnem dialogom želimo omogočiti živahno in tvorno razpravo o aktualni gospodarski, sociološki ali širše družbeni tematiki. Rdeča nit letošnjih pogovorov je "Etične vrednote – spomin ali prihodnost?"

V pogovoru 9.aprila 2014 smo gostili Branka Sobana avtorja knjige Zločin brez kazni: Rusija, Islam, Zahod, ki je izšla pri založbi Sanje.

O Branku Sobanu
Publicist, večletni dopisnik iz Moskve in z Bližnjega vzhoda, uveljavljeni novinar, borec za človekove pravice, kolumnist, zunanjepolitični komentator in poročevalec z zasedanj Sveta Evrope.

O knjigi Zločin brez kazni
V knjigi Zločin brez kazni je izbor 31 intervjujev (Gari Kasparov, Eduard Ševardnadze, Orhan Pamuk…), v katerih avtor odstira tančico prikritih dejstev in plava proti toku prirejenih resnic. Z drznimi premisleki drega v pogosto izrojene strukture, bledikaste politične. 

 


Video vabilo


Pogovori ob 5ih na GZS: Branko Soban