Združenje za Inženiring

Novice


Arhiv: Delavnica “Priložnost za gradbena podjetja na čezmejnem območju” 24.10.2013, Sežana

 Vas zanima, kakšne so novosti gradbene zakonodaje na področju investicij in gradbenih proizvodov v Sloveniji? Kako se vključiti v Javna naročila v sosednji Italiji?

Vse to in še več boste izvedeli na

Delavnici “Priložnost za gradbena podjetja na čezmejnem območju”

ki bo potekala v četrtek, 24. oktobra 2013 ob 16.00 uri

na OOZ Sežana, Kraška ulica 6, 6210 Sežana.

Vsebina delavnice:

  1. Predstavitev projekta Profili
  2. Seznanitev s spremembami gradbene zakonodaje, ki omogočajo lažjo in učinkovitejšo izvedbo investicij (Aleksandra Velkovrh). Z navezavo na navedene spremembe bodo predstavljene tudi možnosti in primeri javno zasebnega partnerstva.
  3. Zakonodaja na področju gradbenih proizvodov – Kaj morajo vedeti podjetja, ki proizvajajo, tržijo ali uporabljajo gradbene proizvode na obmejnem področju? Predstavljene bodo tudi posebnosti uporabe v objektih, zgrajenih po principu JZP (ZAG Slovenije, Marjan Japelj)
  4. Seznanitev s pogoji in priložnosti za slovenska podjetja, ki se želijo vključiti v javna naročila v Italiji in primer javno - zasebnega partnerstva v Italiji (Ance Trieste)
  5. Razprava
  6. Zaključek delavnice in prigrizek

Delavnica bo trajala 3 ure. Zagotovljeno bo simultano prevajanje.

Delavnica poteka v okviru čezmejnega projekta Profili in je namenjena podjetnikom gradbene branže, projektantom in javnim upravam z namenom predstavitve pogojev in možnosti za večje vključevanje v javna naročila in javno – zasebna partnerstva na čezmejnem območju. Udeležba je brezplačna.

Projekt Profili je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija - Italija  2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.

Dodatne informacije in obvezne prijave: tel. št. 05 73 00 060, doris.pozar@ozs.si ali preko spletne strani: http://ooz-sezana.si/792/



V projektu PROFILI sodeluje 8 partnerskih organizacij iz Italije in 4 partnerske organizacije iz Slovenije, ki so:
GZS – Gospodarska zbornica Slovenije Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala,
ZAG – Zavod za gradbeništvo Slovenije,
OOZ – Območna obrtno – podjetniška zbornica Nova Gorica in
OOZ – Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana.

Fotogalerija