Zapri

Novice


Arhiv: Podpisan Sporazum o sodelovanju s Slovensko gospodarsko zvezo

Celovški in posavski gospodarstveniki podpisali sporazum o sodelovanju

 V četrtek, 16. februarja 2012, je bil podpisan sporazum o sodelovanju med GZS Območno zbornico Posavje in Slovensko gospodarsko zvezo iz Celovca v Avstriji.

Sporazum, ki sta ga podpisala Benjamin Wakounig, predsednik Slovenske gospodarske zveze, in Martin Novšak, predsednik upravnega odbora Območne gospodarske zbornice Posavje – Krško, predvideva dolgoročno povezovanje članov obeh gospodarskih organizacij, skupno izvajanje dogodkov in izmenjavo informacij.

Celodnevni obisk avstrijske delegacije se je pričel v Informacijskem središču GEN. Uvodoma je direktor Območne gospodarske zbornice Posavje – Krško Darko Gorišek vsem navzočim predstavil regionalno gospodarstvo in regijo Posavje. Direktor družbe GEN energija in predsednik upravnega odbora Območne gospodarske zbornice Posavje – Krško Martin Novšak je predstavil najpomembnejše gospodarsko področje Posavja – energetiko. Predstavil je delovanje družbe GEN energija, njeno vlogo v regionalnem in nacionalnem okolju in njene trajnostne in dolgoročne načrte.

Delegacija predstavnikov SGZ, med katerimi so bili Feliks Wieser, Franz Mlinar, Marina Einspieler-Siegert, SGZ mladina in člani iz Koroške in Slovenije, si je ogledala tudi interaktivni center o energiji in energetiki Svet energije in Nuklearno elektrarno Krško in bili nad obiskoma zelo zadovoljni in polni novih idej za sodelovanje.

 

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Arhivi