Zapri

Združenje slovenskih pivovarn


Povezava do spletne strani: Združenje Slovenskih pivovarn – za odgovorno in pivu prijazno okolje (zpslo.si) 

AKTIVNI ČLANI

Pivovarna Laško Union d.o.o., Byra d.o.o. (Pivovarna Reservoir dogs), Platinum events, d.o.o. (Pivovarna Over Mura), Tovarna pivovarna d.o.o. (Pivovarna Tektonik), Urban Florjančič s.p. (Pivovarna Mali Grad), Maister d.o.o. (Pivovarna Maister), Green gold d.o.o. (Pivovarna Green gold), Savinjska pivovarna d.o.o. (Pivovarna Clef), Vizir d.o.o. (Pivovarna Vizir), Time brewery d.o.o. (Pivovarna Time Brewery), Strele dv d.o.o. (Pivovarna Hopsbrew), Pivovarna Ressel d.o.o.,  Racon d.o.o. (Pivovarna Racon-Crazy duck),  Pivovarna Gastro Ptuj, d.o.o, Dejan Krajnc s.p.(Pivovarna Frizi beer),  Kmetija Roth (domača pivovarna Franc Roth), Vladimir Fatur s.p. (Mariborska pivovarna), Primož Žnuderl s.p. (Pivovarna Kostanj),  Baril d.o.o. (Pivovarna Emonec), Miran Doberšek s.p. (Pivovarna Haler),  Aleš Žarič s.p. (Lobik Brewery),  Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

VODSTVO


Predsednik:
Jernej Smolnikar, Pivovarna Laško Union d.o.o.

V ZSP aktivno spodbujamo ozaveščanje o odgovornem pitju piva in samoregulacijo proizvajalcev ter povezovanje in sodelovanje v panogi. Tudi v prihodnje si bomo prizadevali za izmenjavo znanj med pivovarji in znanstvenimi institucijami.


Podpredsednik:
Andrej Sluga, Reservoir dogs, predstavnik novodobnih malih pivovarn

 Pridružitev malih pivovarjev ponuja nove smeri in dimenzije na področju strokovnega in interesnega povezovanja s ciljem izboljšanja gospodarskega učinka pivovarske branže.


Podpredsednik:
Albin Hozjan, Over Mura pivovarna, predsednik Društva slovenskih pivovarjev, predstavnik gostinskih malih pivovarn
Pričeli smo polni delavnega elana in upam, da tako nadaljujemo. Čaka nas veliko dela, vendar skupaj nam bo uspelo.

 


Sekretarka: Alenka Lesjak
alenka.lesjak@gzs.si
01 5898 108

ČLANSTVO V SVETOVNEM ZDRUŽENJU
 

https://brewersofeurope.org/site/index.php

OPIS AKTIVNOSTI V LETU 2019

27. novembra 2019 je Združenje slovenskih pivovarn postalo del GZS-ZKŽP. Pri tem si člani želijo nadaljevati in nadgraditi aktivnosti, ki so že potekale v preteklih letih v sklopu treh osnovnih stebrov delovanja: pivo in družba, pivo in ekonomija ter pivo kot izdelek. Združenje slovenskih pivovarn je takoj po priključitvi začelo graditi močne temelje in smele načrte za krepitev pivovarske branže ob spoštovanju okolja in družbe.

CILJI V LETU 2020

V letu 2020 si partnerstvo Združenja slovenskih pivovarn, kot ponosen član GZS-ZKŽP, postavlja še višje cilje za dosego trajnostnega, okolju in družbi prijaznega gospodarskega razvoja in rasti pivovarstva. Kot prioritetne naloge si združenje postavlja skrb za kakovost in varnost piva, dvig kulture pitja piva z izobraževanjem pivovarjev in splošne javnosti, aktivno vlogo pri alkoholni politiki, podporo odgovornemu uživanju alkohola ter samoregulativo pivovarjev in partnerjev z zavezami za transparentno in odgovorno posredovanje informacij za potrošnika in odgovorno oglaševanje. Cilji članov so tudi pravična obdavčitev pivovarskih podjetij, vzpostavitev zasluženega pozitivnega imidža piva in pivovarn ter vseh, ki so povezani z branžo.