Regionalna zbornica Gorenjska

 

ENTERPRISE EUROPE NETWORK


EEN je največja svetovna podporna mreža za mala in srednje velika podjetja z mednarodnimi ambicijami!

Ambicioznim podjetjem pomagajo inovirati in rasti s širitvijo na mednarodne trge!

Spletna stran le en klik stran!


ZGODBE IN NASVETI ZA BREZSKRBEN VSAKDAN

Novice, ki ji za vas pripravljajo na Zavarovalnici Triglav - Vse bo v redu:

Spoštovani, na našem svetovalnem portalu Vse bo v redu smo vam objavili sveženj novih koristnih prispevkov. Pošiljamo vam izbor petih člankov ter vas prosimo, da jih preberete, opozorite nanje vaše bližnje, prijatelje, vaše člane,… predvsem pa, da jih delite s svojimi sledilci na svojih družbenih omrežjih. Pri tem nas označite. Na Facebooku smo kot Zavarovalnica Triglav, na Twitterju pa @TriglavGroup 

Ali vozite z iztegnjenimi rokami in nogami, vozite v bundi ali delate kakšno od drugih pogostih napak? Na ta način slabše upravljate volan in stopalke. Oglejte si posnetke v članku in posvetite nekaj časa pravilnim nastavitvam sedeža, volana in varnostnega pasu.

Se vam je že zgodilo, da se je električni polnilec pregreval in začel širiti vonj po zažganem? Strokovnjaki električarji pravijo, da je polnilec dotrajan ali neustrezen. Pojasnili pa so še nekatere druge primere, ko doma nagajajo električne naprave ali električna napeljava, ter svetovali, kako ravnati varno.

Prestavljate odločitev o varčevanju na prihodnji mesec? Odlašanje je pogosta napaka pri odločanju za varčevanje. Katere so še druge? Preberite rešitve v članku in uredite svoje osebne finance.

Pregledali smo, katera oprema, naprave in aplikacije lahko vašo smučarsko izkušnjo še oplemenitijo. Ste katero od novih tehnoloških trendov za smučarske navdušence že preizkusili?

Raka dojk in mod sta ozdravljiva v visokem odstotku, če ju odkrijemo dovolj zgodaj. Zato naj mesečni samopregled postane vaša dobra navada. Vzemite zdravje v svoje roke. Dobesedno. 

Ekipa Zavarovalnice Triglav


Trenutno odprti javni razpisi v Sloveniji:

Vir: Glas gospodarstva


 

RAČUNOVODSTVO - VIŠJEŠOLSKI STROKOVNI PROGRAMI ZA VSAKOGAR


Strokoven program ponuja obilico uporabnega znanja za kakovostno in učinkovito delo v računovodstvu. Poleg tega boste pridobili na veščinah komunikacije, uporabe sodobne informacijsko-komunikacijske tehnologije ter dela v timih. 

Gre za edini program, ki ima poudarek na računovodski stroki: knjiženje, upravljanje s podatki, njihovo tolmačenje ter oblikovanje finančnih in davčnih poročil/izkazov.

  

Študenti imajo možnost diskusije in osredotočenja, ki ga ponuja izbirnost in modularna zasnova.

Izbirate med moduli: poslovanje samostojnih podjetnikov, gospodarskih družb, proračunskih in nepridobitni uporabnikov ter poslovodno računovodstvo in vlogi računovodstva pri podjetjih v krizi.

Več informacij: http://www.vec.si/sl/ ali po e-pošti info@vec.siV kratkem lažje poslovanje transportnim podjetjem v Avstriji

Zvezna vlada Avstrije naj bi v obravnavo v parlament posredovala novelo protidumpinške zakonodaje, ki naj bi poenostavila postopke ZKO prijave v transportu, ločen pristop razpoložljivosti dokumentacije, ter določitev kontaktne osebe za izvajalce storitev na področju transporta. 


Prijave naj bi bile tako pavšalne in sicer za obdobje 6 mesecev, nujni del dokumentacije bo moral biti v vozilu (pogodba o zaposlitvi ter evidenca delovnega časa), vse ostalo pa naj bi bilo potrebno na zahtevo nadzornih organov za zadevni in pretekli mesec posredovati v 14 dneh v nemškem jeziku. Dokumentacijo je mogoče zagotoviti v fizični ali v elektronski obliki tako, da je na kraju nadzora elektronsko neposredno vizualno dosegljiva (prenosni računalnik, tablica ipd.) in da jo je mogoče posredovati tudi drugim nadzornim organom. Predvideno je, da novela stopi v veljavo s 1.6.2017. S tem so se deloma uresničile zahteve GZS po zagotovitvi nediskriminatornih in administrativno zahtevnih pogojev, ki bodo olajšali izvajanje storitev slovenskim transportnim podjetjem v Avstriji.

Pravna služba GZS

 


Veleposlaništvo bolivijske republike Venezuele v RS nam je poslalo predstavitev 15 motorjev novega venezuelskega gospodarstva, ki jih predsednik bolivijske republike Venezuele promovira dan za dnem, z namenom, 

 

da bi iz naftnega gospodarstva prešli v produktivno. Venezuela ima zelo veliko naravnih virov in surovin, v evropskih državah pa išče znanje, tehnologijo in industrijo.

Iščejo možnosti sodelovanja/razvoja slovensko - venezuelskega gospodarstva.

Za kakršnekoli dodatne informacije so vam na voljo: emba.venez.eslovenia@siol.net ali po telefonu: 08 205 12 80.

V pričakovanju uspešnega sodelovanja!