Novice


Arhiv: Predstavitveni seminar Prevodnih projektov v okviru programa EU Kultura (2007-2013)

 VABILO

na predstavitveni seminar Prevodnih projektov v okviru programa EU Kultura (2007–2013)

Spoštovani!

Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju s Kulturno stično točko v Sloveniji vas vabi, da se kot predstavnik/-ca založbe, ki se ukvarja tudi z izdajo prevodov leposlovnih del, udeležite seminarja na katerem bo predstavljen redni letni razpis za projekte prevajanja evropskega leposlovja v okviru programaEU Kultura (2007–2013).

Program Kultura (2007–2013) je krovni sedemletni program za ukrepe Skupnosti na področju kulture, odprt za vse kulturne sektorje (z izjemo avdiovizualnega), ki spodbuja transnacionalno sodelovanje v Evropi, s tem da podpira mobilnost oseb, ki delujejo v kulturnem sektorju, transnacionalno kroženje umetniških in kulturnih del/izdelkov ter medkulturni dialog.

Program prispeva k oblikovanju skupnega evropskega kulturnega prostora, osnovanega na skupni kulturni dediščini in sodelovanju med ustvarjalci, kulturnimi izvajalci in institucijami iz držav članic programa, ter na ta način spodbuja zavest o evropskem državljanstvu.

V začetku februarja 2011 se bo zaključil redni letni razpis za projekte literarnega prevajanja (Literary Translation Projects) v okviru Sklopa 1.2.2 programa Kultura. Razpis je namenjen širjenju evropske literature med evropskimi državljani. Posebna pozornost je namenjena:

a) prevajanju visokokakovostne evropske literature, namenjene čim širši javnosti,

b) prevajanju literature iz držav, ki so postale članice EU od leta 2004 dalje, ter

c) prevajanju del avtorjev, ki so prejeli nagrado Evropske unije na področju književnosti.

Upravičeni kandidati so javne ali zasebne založbe ali skupine založnikov, ki imajo registriran sedež v eni od naslednjih držav:

- države članice EU,

- države EGP/EFTA (Islandija, Lihtenštajn, Norveška),

- države kandidatke (Hrvaška, Makedonija in Turčija),

- Srbija in Črna gora

Na predstavitveni seminar so vabljeni predstavniki založb in založniških hiš, ki jih zanima pridobivanje dodatnih finančnih sredstev iz EU.

Predstavitev bo potekala v petek, 26. novembra 2010 na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana C / 1. nadstropje, s pričetkom ob 10. uri in bo predvidoma trajala do 12. ure.

Udeležba na predstavitvi je brezplačna.

Parkiranje je možno v 1. etaži garažne hiše -vhod iz Dimičeve 13 ali pa na zunanjem parkirišču - vhod iz Dimičeve 9.

V kolikor se boste predstavitve udeležili, vas prosimo, da izpolnite priloženo prijavnico.

Irma Butina
Direktorica ZKGM
Maša Ekar
Kulturna stična točka v Sloveniji

 

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.