Novice


Arhiv: Volitve 2019

V letu 2019 potekajo volitve v organe GZS za mandat 2019-2023.

Arhiv: Spremembe Zakona o minimalni plači

Spremembe, ki jih prinaša zakon o minimalni plači

Arhiv: Sprememba zakona o elektronskih komunikacijah

Poziv MJU strokovni in zainteresirani javnosti k predložitvi predlogov v okviru priprave novega področnega zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2).

Arhiv: Aneks št. 1 h KP grafične dejavnosti

V UL št. 84 z dne 28. decembra 2018 je bil objavljen sklenjen Aneks št. 1 h KP grafične dejavnosti.

Arhiv: Ministrstvo za kulturo objavilo razpis za sofinanciranje programskih vsebin medijev

Ministrstvo za kulturo je v petek, 19. oktobra na svojih spletni strani objavilo redni letni javni projektni razpis za sofinanciranje programskih vsebin medijev v letu 2019. Višina razpisanih sredstev je 2.050.000 €. Predstavitev razpisa bo 7. novembra v prostorih MK.

Arhiv: Kolektivna pogodba za poklicne novinarje ne velja več za člane GZS

Sodba Vrhovnega sodišča je spremenila veljavnost KPPN za člane GZS.

Arhiv: Poziv R Sloveniji - Država naj zagotovi nemoteno uporabo radijskih frekvenc na Primorskem

Radijske postaje, ki oddajajo na Primorskem se že vrsto let soočajo z motenjem posesti radijskih frekvenc s strani italijanskih radijskih postaj ter tožbami, ki jih proti slovenskim radijskim postajam za motenje posesti radijskih frekvenc na italijanskih sodiščih vlagajo italijanske radijske postaje.

Arhiv: Združenje za radiodifuzijo uspešno izvedlo prvo konferenco

Združenje radiodifuznih medijev pri GZS Medijski zbornici je uspešno organiziralo prvo konferenco izdajateljev radijskih in televizijskih programov.

Arhiv: 1. Nacionalna konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva

Dogodek, ki so ga organizirali Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Gospodarska zbornica Slovenije, Javna agencija SPIRIT Slovenija ter Ministrstvo za zunanje zadeve, je potekal 6. aprila 2018 na Brdu pri Kranju.

Arhiv: Dan radiodifuznih medijev 10. april 2018

Evropska unija vsako leto obeležuje dan radia in televizije, kar kaže na pomembnost obeh medijev v evropskem prostoru. O tem, kakšno vlogo imata oba medija v slovenskem prostoru, zlasti na lokalnem in regionalnem nivoju, o novostih, ki jih prinašajo nove tehnologije in drugih izzivih, ki jih čakata v prihodnosti pa bomo spregovorili na »Dnevu radiodifuznih medijev«, prvem tovrstnem srečanju, ki ga organizira Združenje radiodifuznih medijev pri GZS-Medijski zbornici.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.