Novice


Arhiv: Seminar VSMO: Izvrševanje sklepov o izvršbi na plačo in druge denarne prejemke delavca, 7.2.2012

 Popust za člane GZS

Vi sprašujete, mi odgovarjamo

V sodelovanju s Pravno službo GZS vas vabimo na seminar
"IZVRŠEVANJE SKLEPOV O IZVRŠBI NA PLAČO IN DRUGE DENARNE PREJEMKE DELAVCA".

ki bo v torek, 31. januarja 2012, s pričetkom ob 10. uri,

Delavnico zaradi obveznosti predavatelja prestavljamo
na torek, 7. februarja, s pričetkom ob 10. uri,
v predavalnici GZS Območne zbornice Posavje, Bohoričeva 9, Krško.

V praksi se pojavljajo številna vprašanja v zvezi z izvršitvijo sodnih in davčnih sklepov o izvršbi na plačo delavca, o vrstnem redu poplačila upnikov, omejitve pri izvršbi na plačo in druge. Če želite preveriti ali pravilno izpolnjujete zakonske obveznosti in ustrezno izvršujete sklepe sodišča in davčne uprave.

NAMEN SEMINARJA
Namen seminarja je preveriti kakšni so pravilni postopki in kako ravnati v primeru izvršbe na plačo in druge prejemke delavca v izogib napakam pri izvrševanju sklepov sodišča in DURS in posledični odgovornosti delodajalca.

Pri tem se bomo osredotočili na osnove postopka izvršbe in zakonske podlage, vrstni red izvrševanja sklepov, na katere denarne prejemke lahko posežete in kakšne so druge omejitve predvsem glede obsega izvršbe na plačo. Pri tem bomo predstavili tudi sodno prakso s tega področja.

VSEBINA SEMINARJA

  1. Zakonske podlage
  2. Kratek pregled izvršilnih postopkov
  3. Izvršba na denarno terjatev
  4. Izvršba na plačo in druge stalne prejemke

Podprto s sodno prakso.

PREDAVATELJ
Igor Knez, univ. dipl. prav., samostojni pravni svetovalec v Zakonodajno–pravni službi GZS, kjer se ukvarja predvsem s področjem gospodarskega in civilnega prava ter sodeluje v zakonodajnih postopkih. Je tudi član skupine predstavnikov socialnih partnerjev za pripravo predloga novele Zakona o varnosti in zdravju pri delu pri Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve ter predstavnik Gospodarske zbornice Slovenije v strokovni skupini MDDSZ imenovani s strani Ekonomsko socialnega sveta za pripravo predlogov pravilnikov s področja varnosti in zdravja pri delu.

Delavnica bo trajala 90 minut, po njej pa bo na voljo čas za Vaša vprašanja in diskusijo.

KOTIZACIJA IN PRIJAVE

  • za člane GZS: 40,00 EUR (DDV vključen)
  • za nečlane: 100,00 EUR (DDV vključen)

Kotizacijo ob potrditvi izvedbe izobraževanja nakažite na poslovni račun GZS številka 02924-0017841495, sklic 3040 + matična številka podjetja.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Eventualne odjave sprejemamo do 4.2.2012 do 12. ure na naš e-naslov, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

Vljudno vabljeni!

Fotogalerija





 

Arhivi