Novice


Arhiv: Delavnica: KAIZEN - Vitka proizvodnja, 3. in 4.2.2011

Vabimo vas na delavnico

KAIZEN - Vitka proizvodnja,

v četrtek, 3. februarja, in v petek, 4. februarja, od 9. do 15.30 ure,
v predavalnici GZS Območne zbornice Posavje, Bohoričeva 9, Krško.

»Vitka proizvodnja«
Za uspešno dolgoročno izvedbo stalnih izboljšav je nujno, da so vodje, strokovni sodelavci in njihovi namestniki seznanjeni in vključeni v proces stalnega napredka in poznajo osnove »Vitke proizvodnje«.
Delavnica »Vitka proizvodnja« oz. »Kaizen osnove« služi ravno temu namenu.

VSEBINA DELAVNICE

  • Razvoj in filozofija stalnih izboljšav (kaizen)
  • Vitka proizvodnja (The Toyota Way) – teorija in praksa (primeri iz prakse, vaje, ogled filma)
  • Standardizacija – stalne izboljšave – inovacije
  • Kaizen strokovne kompetence (podporno šolanje: filozofija, 5S, vizualni management, 8 vrst zapravljanja/izgub; kratek teoretični pregled: TPE, OEE, SMED, VSM, …
  • Prikaz potencialov in dobrih praks
    *timsko delo na praktičnih primerih iz vaše družbe

CILJ
Udeleženci oz. sodelavci podjetij bodo na delavnici spoznali pomembnost izobraževanja in izpopolnjevanja in vključevanja v izvajanje projektov sprememb. Naloga srednjega managementa je neposredna izvedba procesa izboljšav v proizvodnji. Zato je potrebno jasno razumevanje zahtev in odgovornosti ter spremljajočih aktivnosti. Neposreden cilj delavnice je zagotoviti razumevanje osnov Vitke proizvodnje in podati orodja in metode za samostojno izvajanje aktivnosti s strani vodij in strokovnih sodelavcev.

REZULTAT

  • Posredovanje in testiranje kompetenc iz področij osnov Vitke proizvodnje in senzibiliziranosti za izgube v proizvodnji,
  • zagotovljeno razumevanje osnov Vitke proizvodnje in vključevanje udeležencev v aktivnosti v podjetju in podpora procesu sprememb in stalnega napredka,
  • zagotovljeno osnovno razumevanje TPM, OEE, SMED.

Za zainteresirane udeležence delavnice bomo 10. februarja 2011 organizirali izmenjavo dobre prakse z obiskom podjetja, ki izvaja filozofijo oz. prakso KAIZEN.

PREDAVATELJ
Anton Horžen, ima bogate izkušnje iz uvajanja stalnih izboljšav v podjetjih na Japonskem, v EU in ZDA, sodeluje pa tudi s Kaizen-Institute pri raziskavah in prenosu znanj v poslovno okolje.

DELAVNICA JE NAMENJENA
Srednjemu menedžmentu, podpornim službam, strokovnim sodelavcem in bodočim internim trenerjem ter aktivno vključenim v proces izboljšav in stalnega napredka.

TRAJANJE IN TERMIN IZVEDBE
2 dni po 6 ur in sicer 3. in 4. februar 2011, od 9. do 15.30 ure.

KOTIZACIJA

  • člani GZS OZ Posavje, Krško: 200 € + DDV
  • nečlani: 250 € + DDV

Cena vključuje udeležbo, gradivo, izvod knjige »Kaizen« v angleškem jeziku (avtor A. Horžen) in pogostitev. Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun GZS številka 02924-0017841495, sklic 3040 + matična številka podjetja.

Pogoj za izvedbo delavnice je minimalno 10 udeležencev.
Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Eventualne odjave sprejemamo do 1.2.2010 do 10. ure na naš e-naslov, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

VLJUDNO VABLJENI!

Fotogalerija





 

Arhivi