Novice


Arhiv: Seminar: Bonitete, darila in donacije v luči davčne zakonodaje, 4.11.2010

Vabimo vas na vedno aktualni seminar

BONITETE, DARILA IN DONACIJE V LUČI DAVČNE ZAKONODAJE,
ki bo

v četrtek, 4. novembra 2010 od 12. ure dalje
v predavalnici GZS Območne zbornice Posavje, Bohoričeva 9 v Krškem.

Odločitev o tem ali zaposlenemu dovoliti uporabo službenega vozila tudi v zasebne namene, ga za »dobro delo« nagraditi z »vikend paketom« v Portorožu ali pa mu preprosti »zvišati plačo«, ali motivirati zaposlene s pomočjo »izleta v neznano« ali organizacijo piknika, komu »donirati« sredstva, kaj podariti poslovnim partnerjem, zaposlenim, …, je v veliki meri odvisna od obdavčitve posamezne vrste dohodka (boniteta - kaj je in kaj ni, drugi dohodek) ter »davčnega priznavanja« takšnega stroška-odhodka. 

Če se vam ob navedeni tematiki porajajo razna vprašanja, dileme ali pa si le želite osvežiti svoje znanje o obdavčitvi oz. davčnem vidiku bonitet, daril in donacij, vas vabimo, da se udeležite seminarja-delavnice, na kateri bomo skupaj, s pomočjo primerov iz prakse, pojasnil in odgovorov, odgnali dvome o navedeni temi, ter vas opozorili na nejasnosti in pasti, ki pa jih žal v praksi ni malo!

Ob tem pa vsekakor ne bomo pozabili tudi na najpogostejše bonitete in ugodnosti v praksi kot so:

  • uporaba službenega avtomobila za privatne namene (še vedno zelo aktualna boniteta ob kateri se vsakodnevno poraja na kupe vprašanj!),
  • nastanitev, plačilo najemnine za stanovanje, koriščenje počitniških hišic, apartmajev v lasti delodajalca,
  • plačilo zdravstvenih pregledov (managerski pregled, cepljenja…),
  • nakup »obleke« in »obutve« ,
  • obdarovanje poslovnih partnerjev.

IZ VSEBINE:

  • Boniteta je ugodnost v naravi in ne denarju!!!
  • kakšne evidence je priporočljivo voditi v primeru, da imamo služben avto,
  • različna obdavčitev daril glede na prejemnika (zaposleni, otrok zaposlenega, zunanji sodelavec, poslovni partner, lastnik),
  • darila in DDV,
  • vrednotenje bonitet,
  • ali moramo samostojnemu podjetniku (s.p.), ki uporablja službeno vozilo v zasebne namene obračunati »boniteto«?,
  • na kaj moramo biti pozorni pri »doniranju« (komu, kako in koliko),
  • ali je vsaka donacija davčno priznana?

SEMINAR JE NAMENJEN:
vodjem financ, računovodstva in zaposlenim, ki obračunavajo plače, povračila stroškov v zvezi z delom, direktorjem in lastnikom družb, vodjem računovodskih servisov, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima.

SEMINAR BO VODILA:
Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka z licenco DDSS, dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Predavala je že na več kot 100 seminarjih in usposabljanjih (knjigovodja, računovodja,…), je avtorica številnih člankov z davčno vsebino, kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi tri priročnike.

KOTIZACIJA IN PRIJAVE:
Za člane GZS Območne zbornice Posavje znaša kotizacija 105 EUR + DDV na udeleženca, za nečlane 150 EUR + DDV in vključuje udeležbo, gradivo in pogostitev. Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun GZS številka 02924-0017841495, sklic 3040 + matična številka podjetja.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Eventualne odjave sprejemamo do 2.11.2010 do 10. ure na naš e-naslov, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

VLJUDNO VABLJENI!

Fotogalerija





 

Arhivi