GZS Območna zbornica Posavje, Krško, Vas v sodelovanju s Centrom za poslovno usposabljanje vabi na tečaj VARNA HRANAHACCP in Dobra higienska ter proizvodna praksa, ki bo v petek, 12. februarja 2010, od 9. do 13. ure,v prostorih GZS Območne zbornice Posavje, Bohoričeva 9, Krško. UREDBA (ES) št. 178/2002 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA z dne 28. januarja 2002 o določitvi splošnih načel in zahtevah živilske zakonodaje ter na nacionalnem nivoju Zakon o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili (ZZUZIS) – UL 52/2000, UL 42/2002 zahtevata, da vse pravne in fizične osebe, ki opravljajo proizvodnjo in promet z živili in javno oskrbo s pitno vodo, v notranjem nadzoru spremljajo in zagotavljajo njihovo zdravstveno ustreznost v vseh fazah proizvodnje in prometa. Notranji nadzor mora biti vzpostavljen na osnovah HACCP sistema, ki omogoča prepoznavanje mikrobioloških, kemičnih in fizikalnih dejavnikov tveganj, ki lahko predstavljajo tveganje za zdravje. Vsebina: Pregled zakonodajnih zahtev oziroma horizontalnih in vertikalnih predpisov vezanih na zagotavljanje varne hrane na evropskem in nacionalnem nivoju Aktualno dogajanje s področja varne hrane na evropskem in nacionalnem nivoju Sistem HACCP in njegovih sedem načel Spremljajoči higienski programi, kot temelj učinkovitega sistema HACCP Smernice dobre higienske prakse / HACCP Praktični primeri v sodelovanju z udeleženci Tečaj je namenjen: Vsem zaposlenim, tudi odgovornim osebam, v živilski verigi, ki so zaposleni v proizvodnji in prometu z živili (industrijski obrati, gostinstvo, trgovine, bari, …). Tečaj bo vodila Jana Ramuš, samostojna svetovalka na GZS – Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij, z bogatimi praktičnimi izkušnjami pri implementacijah sistema HACCP v prakso na vseh področjih živilstva in praktičnih pristopov k uvajanju novosti na področju živilstva. Sodeluje tudi v evropskih projektih za zagotavljanje varnih živil. Ob zaključku udeleženci prejmejo potrdilo o opravljenem tečaju.
GZS Območna zbornica Posavje, Krško, Vas v sodelovanju s Centrom za poslovno usposabljanje vabi na tečaj
VARNA HRANAHACCP in Dobra higienska ter proizvodna praksa,
ki bo v petek, 12. februarja 2010, od 9. do 13. ure,v prostorih GZS Območne zbornice Posavje, Bohoričeva 9, Krško.
UREDBA (ES) št. 178/2002 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA z dne 28. januarja 2002 o določitvi splošnih načel in zahtevah živilske zakonodaje ter na nacionalnem nivoju Zakon o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili (ZZUZIS) – UL 52/2000, UL 42/2002 zahtevata, da vse pravne in fizične osebe, ki opravljajo proizvodnjo in promet z živili in javno oskrbo s pitno vodo, v notranjem nadzoru spremljajo in zagotavljajo njihovo zdravstveno ustreznost v vseh fazah proizvodnje in prometa. Notranji nadzor mora biti vzpostavljen na osnovah HACCP sistema, ki omogoča prepoznavanje mikrobioloških, kemičnih in fizikalnih dejavnikov tveganj, ki lahko predstavljajo tveganje za zdravje.
Vsebina:
Tečaj je namenjen:
Tečaj bo vodila Jana Ramuš, samostojna svetovalka na GZS – Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij, z bogatimi praktičnimi izkušnjami pri implementacijah sistema HACCP v prakso na vseh področjih živilstva in praktičnih pristopov k uvajanju novosti na področju živilstva. Sodeluje tudi v evropskih projektih za zagotavljanje varnih živil.
Ob zaključku udeleženci prejmejo potrdilo o opravljenem tečaju.
Kotizacija:Cena tečaja je 80,00 EUR (DDV je vštet).
Kotizacijo nakažite na poslovni račun GZS pri NLB d.d. številka: SI56 0292 4001 7841 495, sklic 3040 + matična št. podjetja. GZS je davčni zavezanec, ID za DDV: SI73354376. Kotizacija vključuje udeležbo, gradivo in pogostitev z napitki.
*************************************************************
Pisne prijave sprejemamo do 10.2.2010 do 12. ure