Novice


Arhiv: Posavski inovatorji srebrni in bronasti na nacionalni ravni

Dan inovativnosti 2019:
2 srebrni priznanji in 1 bronasto priznanje za posavska podjetja.

 

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že 17. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 8 zlatih, 2 posebni priznanji za mlado podjetje, 26 srebrnih, 4 bronasta priznanja, 4 priznanja za prispevek na področju inovativnosti in 2 posebni priznanji za razvojno in inovacijsko sodelovanje gospodarstva in institucij znanja je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 199 inovacijskih predlogov in prek 1.000 inovatorjev in inovatorskih ekip. GZS je nagradila tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti – v letu 2019 je to inovacija Avtomatiziran stroj za sitotisk 3D oblike na nalivno pero.

Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Posavska gospodarska zbornica je na nacionalnem nivoju sodelovala s tremi inovacijami, ki so prejele dve srebrni in eno bronasto priznanje.

Srebrni priznanji

  • Muflon d.o.o. z inovacijo Modularne odlepljive tapete, inovatorji: Barbara Sušin, Irena Kampuš, Matjaž Verdev, Nataša Plauc
  • Numip d.o.o. z inovacijo Visoko učinkovit venturijev element za uporabo v farmaciji in procesni industriji, inovatorji: Matej Pleterski, Domen Zorko, Žiga Jeraj, Jože Umek 

Bronasto priznanje

  • Stilles d.o.o. z inovacijo Stilles imitacija patinirane starane medenine, inovatorji: Razvojna skupina Stilles

Vsem prejemnikom priznanj iskreno čestitamo!

Fotogalerija





 

Arhivi