Novice


Arhiv: Projekt NAPREJ: september 2021

NAPREJ

 

SVETOVNI DAN PREPREČEVANJA SAMOMOROV - 10. september 2021

Kako se imeti rad - kljub "napakam" - ali prav zaradi njih, pa si oglejte v predavanju dr. Tjaše M. Kos, z istim naslovom.

V trenutkih kadar doživljamo stisko in smo v posebej težkem obdobju, moramo čas posvetiti tudi LJUBEZNI DO SEBE. Gre za občutek hvaležnosti, sprejetosti in spoštovanja, ki ga čutimo do sebe. To asi lahko vsak pokaže na popolnoma drugačen način, nekateri se odpravijo na sprehod, drugi si v miru skuhajo dobro kosilo, tretji se družijo z družino in prijatelji. Najpomembneje je, dadelamo nekaj kar nas veseli in smo nekje, kjer lahko prosto izražamo čustva, ki jih v trenutku občutimo. Na to nas bo tudi v letošnjem letu spominjal 10. september, SVETOVNI DAN PREPEČEVANJA SAMOMOROV.

 

STIGMA: SVETOVNI DAN ALZHEIMERJEVE BOLEZNI - 21. september 2021

Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence (Alzheimerjeva bolezen ≠ demenca). Več kot 60 % bolnikov z demenco ima Alzheimerjevo bolezen, ki pa večinoma prizadene starejše (le 10 % bolnikov je ob pojavu simptomov mlajših od 65 let).

Na tej povezavi si lahko pogledate, kako o demenci, pomembnosti hitrega odkrivanja bolezni in zmanjševanju stigme spregovori prof. dr. Zvezdan Pirtošek, zdravnik nevrolog.

 

Fotogalerija





 

Arhivi