Novice


Arhiv: Spodbude pri usposabljanju in zaposlovanju sodelavcev, 30.8.2012

Povabilo na strokovno srečanje za delodajalce,

z osrednjo temo: SPODBUDE PRI USPOSABLJANJU IN ZAPOSLOVANJU SODELAVCEV.

Gospodarska zbornica Slovenije, Območna zbornica Posavje (OZ Posavje) in Območna služba Zavoda RS za zaposlovanje Sevnica (OS Sevnica) vas v četrtek, 30. 8. 2012, ob 10. uri vabita na brezplačno strokovno srečanje, ki bo potekalo v sejni sobi A Občine Krško, Cesta krških žrtev 14.

Na srečanju vam bodo strokovni sodelavci Zavoda RS za zaposlovanje (Zavod) predstavili aktualne spodbude, ki jih delodajalci lahko uveljavljajo pri usposabljanju in zaposlovanju novih sodelavcev, in druge možnosti sodelovanja med Zavodom in delodajalci.
 

Obravnavali bomo naslednje teme:

 1. Trendi poslovanja gospodarskih družb v Posavju
  Ključni kazalci poslovanja gospodarskih družb Posavja v obdobju od leta 2007 do leta 2011.
 2. Aktualni podatki o trgu dela v Posavju
  Kaj se dogaja na trgu dela na vašem območju, kaj kaže nacionalna in regionalna primerjava? Kako se giblje brezposelnost in kdo so brezposelni? Kakšno je povpraševanje delodajalcev, kateri poklici so najbolj iskani? Kako se giblje zaposlovanje in kaj lahko pričakujemo v prihodnje?
 3. Aktualne spodbude pri usposabljanju in zaposlovanju brezposelnih
  V zadnjih nekaj mesecih je Zavod objavil šest javnih povabil, ki delodajalcem omogočajo nepovratna sredstva za usposabljanje in zaposlitev brezposelnih, ravno tako pa so na tem področju na voljo še nekatere druge spodbude. Izvedeli boste, kako jih lahko pridobite.
 4. Možnosti usposabljanja brezposelnih za potrebe delodajalcev
  Zavod je v letu 2011 uvedel register zunanjih izvajalcev programov usposabljanja. To omogoča hitrejše odzivanje na potrebe trga dela in prilaganje povpraševanju delodajalcev. Izvedeli boste več o možnostih usposabljanja brezposelnih za delovna mesta, za katera težje najdete kandidate z ustreznimi znanji.

Ob predstavitvah posameznih vsebin bo čas namenjen tudi vašim vprašanjem, zato vas vabimo k aktivni udeležbi. Srečanje bo zaključeno predvidoma do 12. ure.

*** Prijave na srečanje zbiramo do ponedeljka, 27. avgusta, v tajništvu OS Sevnica, in sicer po telefonu (07) 81 64 660 ali po elektronski pošti: vlozisceSE@ess.gov.si

Veselimo se srečanja z vami. 

Fotogalerija

 

Arhivi