Novice


Arhiv: Seminar VSMO: Delovnopravna MEDIACIJA v praksi, 14.12.2011

 Popust za člane GZS

Vi sprašujete, mi odgovarjamo

V sodelovanju s Pravno službo GZS vas vabimo na seminar
"DELOVNOPRAVNA MEDIACIJA V PRAKSI ",

ki bo v sredo, 14. decembra 2011, s pričetkom ob 9. uri,
v predavalnici GZS Območne zbornice Posavje, Bohoričeva 9, Krško.

Danes predstavljajo alternativne oblike reševanja vseh vrst sporov, kot so mediacija in arbitraža ter njune kombinirane oblike, posebno prednost pri vzdrževanju klime v podjetju. Dober manager, vodilni delavec, pravni svetovalec se zaveda, da je potrebno vlagati v medsebojne odnose. Da je potrebno možnost konfliktov reševati preventivno, preden nastane spor in da če je ta v podjetju že nastal, ga reševati mirno, dostojno in konstruktivno.

Mediacijapri delodajalcu ponuja kvalitetno možnost zlasti pri delovnih sporih, kjer še ni povsem zaživela. Ta možnost pomeni tudi za delavca veliko manjše breme stroškov in osebne stiske, za delodajalca usmerjanje v delo, za oba pa možnost nadaljnjega sodelovanja, kot da spora ni bilo in novo možnost sodelovanja.  

NAMEN SEMINARJA
Opozoriti želimo, na prednosti mediacije, kot so zlasti zaupnost postopka, nezdružljivost tega postopka s sodnim ter velikanska prednost glede končnega dogovora o zahtevku delavca. Pri tem sta delavec in delodajalec povsem prosta in s končnim dogovorom novelirata prejšnjo medsebojno obveznost, saj na zahtevek nista vezana.

Namen seminarja je približati pojme in proces mediacije, ki ga mora danes poznati že vsakdo, da bo lahko kompetentno razmišljal o njegovih prednostih.

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN?
Vodilnim delavcem, kadrovskim delavcem, pravnikom, direktorjem manjših in srednjih podjetij, članom sveta delavcev, članom sindikata in vsem ostalim, ki bi želeli izvedeti kaj več ali izboljšati svoje poznavanje navedenega področja.

VSEBINA SEMINARJA

  1.  Teoretske osnove in načela mediacije
  2. Ureditev v Zakonu o mediacij; sodnemu postopku pridružena mediacija in nesodna mediacija
  3. Potek mediacije v delovnem pravu in meje mediacije v delovnih sporih
  4. Praktičen primersporazuma za začetek mediacije in končnega sporazuma – Uporaba vzorcev v Zborniku ARDS – kaj je dobro o tem vedeti
  5. Izvršitev mediacijskega sporazuma

PREDAVATELJICA
Metka Penko Natlačen, univ.dipl.prav., Samostojna pravna svetovalka v Pravni službi GZS, kjer se ukvarja z delovnim individualnim in kolektivnim pravom, članica delovne skupine za pripravo predloga novele Zakona o delovnih razmerjih. Je strokovna vodja internega projekta o nesodnem reševanju individualnih delovnih sporov (ARDS),ki poteka po zaključku dvoletnega projekta GZS kot nosilca. Od leta 2008 je Sekretarka Stalne arbitraže pri Gospodarski zbornici Slovenije.

KOTIZACIJA IN PRIJAVE

  • za člane GZS: 40,00 EUR (DDV vključen)
  • za nečlane: 100,00 EUR (DDV vključen)

Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun GZS številka 02924-0017841495, sklic 3040 + matična številka podjetja.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Eventualne odjave sprejemamo do 12.12.2011 do 12. ure na naš e-naslov, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

Vljudno vabljeni!

Fotogalerija





 

Arhivi