Novice


Arhiv: Nacionalna podelitev priznanj inovatorjem - v Posavje zlato in dve srebrni

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije, 26. 9. 2018 na Brdu pri Kranju, že 16. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. Letos se je za priznanja na nacionalni ravni potegovalo 42 najboljših inovacij iz vse Slovenije. GZS je nagradila tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti –  to inovacija podjetja TPV d.o.o. - Integriran zvezni zadrževalnik vrat, delujoč v širokem temperaturnem območju.  Podeljeno je bilo 10 zlatih, 1 posebno priznanje, 28 srebrnih priznanj ter 3 posebna priznanja za potencialno inovacijo krožnega gospodarstva Na regionalni ravni je v letu 2018 sodelovalo 197 inovacij in 772 inovatorjev.  Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Območna zbornica Posavje, Krško je na nacionalni nivo ocenjevanja nominirala tri najboljše inovacije iz regije, ki so prejele:

 • ZLATO priznanje
  Radeče Papir Nova d.o.o., RAZTOPINA ZA OBDELAVO PAPIRJA IN POSTOPEK POVRŠINSKE OBDELAVE PAPIRJA ZA IZBOLJŠANJE JAKOSTI IN ODPORNOSTI PAPIRJA
  Inovatorja: Marko Novak, Dušan Kolman
 • SREBRNO priznanje
  Kovis d.o.o., OSNI DELJENI ZAVORNI DISK ZA ŽELEZNIŠKI TOVORNI PROMET
  Inovatorji: Ivan Smolej, David Deržič, Uroš Grivc
 • SREBRNO priznanje
  Willy Stadler d.o.o.,  ODSTRANJEVALEC ETIKET IZ PET PLASTENK
  Inovator: Rok Mežič

Iskrene čestitke inovatorjem!

Fotogalerija

 

Arhivi