Novice


Arhiv: Projekt POLET: Komunikacijski mobing nad starejšimi

POLET

Na brezplačnem strokovnem spletnem posvetu, ki bo potekal 3. decembra, bo govor o komunikacijskem mobingu, predvsem v odnosu do starejših. Da je komunikacija izjemno pomembna pri organizaciji dela, vodenju, motivaciji in doseganju drugih je dokazano in večinoma se tega tudi vse bolj zavedamo. Bolj poredko pa smo pozorni na dejstvo, da mora biti komunikacija prilagojena različnim dejavnikom, saj bo le v tem primeru zares komunikacija, torej izmenjava informacij in mnenj. In eden od pomembnih dejavnikov je tudi starost. To seveda ne pomeni, da so starejši komunikacijsko manj sposobni, je pa res, da komunikacijo dojemajo včasih nekoliko drugače in da morajo torej biti tehnike komuniciranja zelo premišljene in včasih drugačne kot z mlajšimi.

 

Dobra in uspešna komunikacija je samo tista, ki doseže svoj cilje. Da pa bi bila uspešna, si morajo vsi, ki so vanjo vpleteni, enako razlagati namen sporočila, morajo se torej pogovarjati, se poslušati, usklajevati in spoštovati drug drugega.

Komunikacijski mobing

Komuniciranje v delovnem okolju je temelj uspešnega dela in izpolnjevanja dolžnosti vseh zaposlenih. Je pa še več, je tudi temelj dobrega počutja in razumevanja in vpliva tudi na zdravje zaposlenih. Motena komunikacija znotraj podjetja povzroči negativne spremembe v duševnem zdravju zaposlenih. Naloga vseh zaposlenih, predvsem pa naloga vodstva podjetja je, da zagotovi nemoteno in dobro komunikacijo. Komunikacijski mobing ni nič drugega kot motena komunikacija na delovnem mestu. Gre za situacijo, ki je obtežena z nerazumevanjem in spori med sodelavci in sodelavkami, med podrejenimi in nadrejenimi. In kot pri vsakem mobingu je napadena oseba v podrejenem položaju in izpostavljena sistematičnim in dalj časa trajajočim napadom.

 

V okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET)« vas vabimo na brezplačni strokovni spletni posvet: ZDRAVJE STAREJŠIH ZAPOSLENIH, PRIMERNA KOMUNIKACIJA IN PREPREČEVANJE MOBINGA

Udeležba na posvetu je BREZPLAČNA. Obvezna je predhodna spletna prijava, saj boste na vaš e-naslov prejeli spletno povezavo do dogodka ter navodila glede izvedbe. V primeru odjave le-to prosim sporočite. Kontakti spodaj.

Informacije in kontakti: (01) 58 30 561, Maja Godec, OZS: maja.godec@ozs.si

Prijava: https://www.svetovanje.si/svetovanje/izobrazevanje/a0N6700001ZrdH4EAJ

 

>>> VIR

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Evropski socialni sklad

Projekt POLET sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada


Fotogalerija





 

Arhivi