Novice


Arhiv: Nagrade GZS: Med prejemniki gospodarskih oskarjev tudi dr. Andrej Lešnjak, direktor podjetja Q Techna d.o.o.

V torek, 7. marca 2023 so v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma podelili 55. Nagrade GZS za gospodarske in podjetniške dosežke. 


Letošnji prejemniki nagrade so Ivan Cajzek, direktor GIC GRADNJE d.o.o., Radko Luzar, ustanovitelj in prokurist L-TEK, d.o.o., Primož Mlačnik, direktor KO-SI d.o.o., Igor Zorko, direktor ZZI d.o.o. in dr. Andrej Lešnjak, direktor Q TECHNA d.o.o..


Dr. Andrej Lešnjak je direktor družbe Q Techa od leta 2001. Po zaključku šolanja na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani se je zaposlil na Institutu za varilstvo. Leta 1993 je končal  enoletno varilsko specializacijo na ESSA v Parizu. Leta 1999 je končal magistrski, leta 2006 pa doktorski študij strojništva.

Q Techa je ena vodilnih slovenskih družb in konkurenčna na mednarodnem področju zagotavljanja kakovosti, kontrole kakovosti, izobraževanja in certificiranja na elektroenergetskih, farmacevtskih, infrastrukturnih objektih ter na ostalih objektih zahtevne tehnologije. Z znanjem, profesionalnostjo in kakovostjo gradi dolgoročna partnerstva z naročniki. Z razvojem integralnega sistema vodenja bo okrepila primerjalne prednosti na trgu in izboljšala svoje najpomembnejše kompetence.

Velik poudarek daje vodstvo družbe razvoju novih poslov, saj so le-ti ključnega pomena za rast družbe. Lastno znanje, ki so ga pridobili v treh desetletjih obstoja, je motor razvoja podjejta. Nadgrajujejo ga s povezovanji z drugimi centri znanj oz. z dobavitelji specialne preskusne opreme. Izboljšave in inovacije so skrite v priložnostih, ki se pojavijo na trgu in je zanje potreben hiter odziv od začetka ideje do realizacije.

Podjetje zaposluje 55 strokovnjakov, ki se neprestano izobražujejo in usposabljajo za izvajanje storitev na zahtevnih trgih. S svojimi storitvami so prisotni od trgov Azije do severne Amerike. V zadnjem letu je podjetju uspel odličen preboj na zahteven trg Združenih arabskih emiratov, ki jim bo prinesel pomembne reference pri širitvi na nove trge.

Čisti prihodki v podjetju v zadnjih treh letih rastejo povprečno po stopnji 6,4%, ustvarjena dodana vrednost pa se je v tem času povečala za 7 % letno. Glavnina investicij je bila vezana na področje preskusne opreme in na področje razvoja novih storitev preskušanja. V letu 2022 so preselili podružnico v Krškem v nove prostore, v katerih bo prostora za 50 sodelavcev.

Poseben poudarek posvečajo zaposlenim, ki so največje bogastvo družbe. Velik poudarek dajejo komunikaciji. Želijo si, da se zaposleni dobro počutijo in s tem namenom so pričeli izvajati projekt »Politika dobrega počutja zaposlenih«.


Intervju z nagrajencem

 

Fotogalerija





 

Arhivi