Arhiv: Vabilo k sodelovanju v gospodarski delegaciji ob obisku predsednika Boruta Pahorja na Japonskem, marec 2013

Obveščamo vas, da bo g. Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije, predvidoma v tednu med 4. in 8. marcem 2013 (odhod predvidoma 2. marca) na obisku na Japonskem.

Ministrstvo za zunanje zadeve, Gospodarska zbornica Slovenije inJavna agencija SPIRIT Slovenija organizirajo obisk ciljno usmerjene spremljajoče gospodarske delegacije. V okviru obiska na Japonskem bodo v Tokiu in Osaki organizirani poslovni konferenci z dvostranskimi (B2B) srečanji z japonskimi podjetji. Za kraj tretjega poslovnega dogodka se z organizatorji še dogovarjamo. V skladu z Vašimi interesi bo po možnosti organiziran tudi poseben program oz. vzporedni sektorski pogovori.

Namen gospodarske delegacije je nadgraditev poslovnih povezav med podjetji na področjih, ki izkazujejo največji potencial: informacijsko-komunikacijske ter ostale visokotehnološke tehnologije, logistika, gradbeništvo (montažno-stanovanjski objekti), lesno predelovalna industrija, avtomobilska industrija, energetika in zelene tehnologije.

V kolikor ocenjujete, da lahko Vaša udeležba oz. predstavnikov Vašega podjetja v spremljajoči gospodarski delegaciji pripomore k razvoju poslovnega sodelovanja tako z obstoječimi kot tudi morebitnimi novimi partnerji, Vas vljudno prosimo, da najkasneje do torka, 5. februarja 2013 izpolnite spletno prijavnico.

Hkrati Vas prosimo, da v prijavi navedete svoj konkreten interes za srečanje z določenim(i) japonskim(i) podjetjem/podjetji ali predstavniki ožje opredeljenega sektorja, s čimer boste prispevali k uspešni izvedbi obiska ter nam omogočili, da učinkovito pripravimo poslovne dogodke in identificiramo Vaše potencialne partnerje.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Direktorat za gospodarsko diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve: Rok Tomšič (tel. 01 478 2288,e-naslov: rok.tomsic@gov.si) ali Matjaž Koprol (tel. 01 478 6769, e-naslov: matjaz.koprol@gov.si.

O nadaljnjih organizacijsko-logističnih in vsebinskih podrobnostih obiska vas bomo sproti obveščali.


Poslovni zajtrki na GZS: Japonska

Kot uvod v načrtovano gospodarsko delegacijo na Japonsko je GZS 29. januarja pripravila poslovni zajtrk,  na katerem sta več kot sto udeležencem - predstavnikom slovenskega gospodarstva svojo deželo in osebne poglede za možnosti poslovnega sodelovanja med deželama v uvodnem delu predstavila veleposlanik Japonske v Sloveniji in generalni direktor dunajskega predstavništva Japonske zunanjetrgovinske organizacije JETRO. Več...


Poslovni zajtrk na GZS: Japonska

Fotogalerija