Arhiv: Obvezna registracija vozil pred prihodom v Bruselj

Obveščamo vas, da so na območju Bruslja vzpostavili območje nizkih emisij. Od 1.10.2018 je v veljavi tudi novo pravilo, ki določa obvezno registracijo vozil. Registracija je obvezna za vsa vozila, registrirana izven Belgije, opraviti pa jo je potrebno pred prihodom. Osebna vozila, kombiji (<3,5 ton), minibusi in avtobusi, registrirani v tujini, morajo izpolnjevati merila za dostop do območja z nizkimi emisijami.

Zahteva za registracijo je brezplačna in jo je treba izpolniti pred obiskom prek spletnega obrazca, ki je na voljo na naslovu: https://www.lez.brussels/en/content/registration. Ko prejmete potrdilo o registraciji, lahko svoje vozilo štejete za uradno registrirano. Več informacij je dostopnih na spletni strani https://www.lez.brussels.

Vsa vozila, ki vstopajo v območje z nizkimi emisijami v regiji Bruselj, ne da bi bila vnaprej registrirana, lahko od 1.10.2018 prejmejo denarno kazen v višini 150 EUR (tudi če vozilo izpolnjuje merila za vstop v območje z nizkimi emisijami). Vsak prenos nepravilnih informacij med zahtevkom za registracijo se kaznuje z denarno kaznijo v višini 25 evrov.

Registracija velja 3 leta, oziroma do spremembe podatkov o vozilu. 

Vir: Veleposlaništvo RS v Bruslju

Fotogalerija