Arhiv: Letni sprejem GZS

29. januarja 2019, je na GZS potekal tradicionalni letni sprejem za udeležence izhodnih delegacij GZS in diplomatske ter konzularne predstavnike. Dogodku je prisostvovalo blizu 200 udeležencev, ki so druženje v okviru dogodka izkoristili za ohranjanje in vzpostavljanje poslovnih stikov. 

Diplomatski predstavniki več kot štiridesetih držav so skupaj z udeleženci delegacij prisluhnili pozdravnim nagovorom ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), Zdravka Počivalška, generalne direktorice GZS, Sonje Šmuc, predstavnice HRG Slovenia, Nade Balažic in namestnika direktorja Centra za mednarodno poslovanje pri GZS (CEMP), Mateja Roglja. 


Minister Počivalšek je v svojem nagovoru izpostavil, da se le 12% slovenskih podjetij ukvarja z izvozom, med njimi pa sto največjih izvoznikov opravi kar 56% celotnega izvoza. Generalna direktorica GZS je ob tem izpostavila visoko stopnjo rasti slovenskega izvoza, ki naj bi bila po ocenah GZS v tem letu krepko nad povprečjem evro območja. 

MGRT spodbuja povečanje števila izvoznikov, v kar se aktivno vključuje tudi CEMP. Le ta vsako leto organizira preko 70 različnih dogodkov, individualno svetuje preko 900 podjetjem ter jih podpre tudi s kvalitetnimi poslovnimi kontakti iz tujine. Ena od aktivnosti CEMP-a je tudi organizacija izhodnih gospodarskih delegacij, v katerih nemalokrat sodeluje tudi potovalna agencija HRG Slovenia. Zato se je Nada Balažic zahvalila vsem udeležencem izhodnih delegacij in izrazila željo po dobrem sodelovanju v prihodnje. 

Z zahvalo udeležencem izhodnih gospodarskih delegacij ter diplomatskim in kozularnim predstavnikom, je Matej Rogelj zaključil uradni del dogodka, ki mu je sledilo prijetno druženje in mreženje. 


Fotogalerija