Arhiv: Predstavili smo poslovne priložnosti Poljske

Z željo, da bi podrobneje predstavili nekatere priložnosti ter načrtovane dogodke v okviru slovensko poljskega gospodarskega sodelovanja v letošnjem letu so Gospodarska zbornica Slovenije, Veleposlaništvo Republike Poljske, Društvo in poslovni klub Triglav Rysy ter javna agencija SPIRIT skupaj organizirali posvet, ki je potekal na Gospodarski zbornici Slovenije.

Poleg predstavitev govornikov so bila organizirana tudi srečanja - individualni razgovori med udeleženci in govorniki posveta. Seminar je bil organiziran tudi kot pripravljalni obisk za delegacijo slovenskih agroživilskih podjetij, ki se bodo v začetku junija predstavila poljskim distributerjem v Varšavi.


V uvodnem delu je ga. Monika Langiewicz, svetovalka v Oddelku za politične, gospodarske in konzularne zadeve Veleposlaništvo Republike Poljske v Ljubljani predstavila splošno gospodarsko situacijo pri čemer je bil izpostavljen seznam področij katerim daje Poljska prednost v okviru svoje nacionalne strategije.

Po Skypu se je iz Katovic oglasil predsednik tamkajšnje GZ g. Tomasz Zjawiiony, ki je predstavil lokalno gospodarstvo Šlezije, delovanje lokalne GZ , predvsem pa je slovenska podjetja povabil k udeležbi na Evropski kongres malih in srednjih podjetij, ki bo potekal med 16. in 18. oktobrom letos.

G. Matej Hojnik je predstavil delo in aktivnosti Društva in Slovensko poljskega poslovnega kluba Triglav Rysy, pa tudi svoje osebne poslovne izkušnje pri poslovanju na poljskem trgu. 

Svoje bogate in konkretne izkušnje pri poslovanju na Poljskem v okviru FMCG izdelkov je udeležencem predstavila ga. Vesna Marđonović, poslovna svetovalka. Med drugim je nazorno pokazala značilnosti in razlike potrošnikov v okviru EU ter posebej na Poljskem trgu.

Na koncu seminarja je krajši povzetek in delo Poljskega veleposlaništva v okviru bilateralnega sodelovanja med gospodarstveniki predstavila tudi ga. Bogumila   Plachtej Pavlin, svetovalka Veleposlaništva Republike Poljske v Ljubljani.

Ob koncu poslovnega dogodka so bili izvedeni tudi neformalni sestanki med vsemi udeleženci posveta.

Fotogalerija