Arhiv: Obisk gospodarske delegacije na Poljskem – Katovice 15. do 17.10.2019

Med 15. 10. in 17. 10. 2019 se je v Katovicah na Poljskem mudila gospodarska delegacija pod vodstvom Zdravka Počivalška, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo.

V okviru bilateralne konference sta gospodarske predstavnike obeh držav s slovenske strani nagovorila  minister Zdravko Počivalšek in veleposlanica na Poljskem Božena Forštnarič Boroje, s poljske pa je udeležence pozdravil novi konzul RS v Katovicah in predsednik Gospodarske zbornice Katovice g. Tomasz Zjawiony, sicer tudi sam uspešen podjetnik. Sledila je predstavitev poslovnih okolij obeh držav ter razgovori med podjetji, po konferenci pa je potekala svečana otvoritev slovenskega konzulata v Katovicah, ki bo imel svoje prostore na lokalni gospodarski zbornici.

Obisk gospodarske delegacije v Katovicah je potekal v času  9. Kongresa srednjih in malih podjetij (https://ekmsp.eu/en-us/), ki ga že deveto leto zapovrstjo organizira ravno  Katoviška gospodarska zbornica (http://rig.katowice.pl/en/). Omenjena zbornica ima dolgoletno tradicijo na področju industrije in gospodarstva, saj sta Šlezijsko ter Malopoljsko vojvodstvo poleg metropole Varšave, dve najbolj razviti poljski vojvodstvi  oz. regiji z dolgoletno tradicijo. Letošnjega dogodka se je po podatkih organizatorjev udeležilo preko sedem tisoč obiskovalcev iz celega sveta ter številni predstavniki podjetij iz več kot 50-tih držav. Predstavniki udeleženih podjetij so kongres izkoristili za dodatne poslovne sestanke in razgovore v okviru EEN mreže.

Slovenska gospodarska delegacija je imela v sklopu kongresa tudi ločeno srečanje s predstavniki in člani združenja Evropskih mladih podjetnikov (Europe Younge Entrepreneurs) . 

V okviru obiska na Poljskem je delegacija slovenskih gospodarskih predstavnikov obiskal tudi Tehnološki park v Glivicah, ki je tesno povezan tako z akademsko, kakor tudi z gospodarsko sfero gospodarstva, hkrati pa tudi praktično usposablja in seznanja  strokovnjake na področju novih tehnologij, ki se potem prenesejo v prakso v lokalni industrijski  proizvodnji.

Fotogalerija