Novice


Arhiv: Tveganja na delovnih mestih v strokovnih, intelektualnih dejavnostih in kako se z njimi spopasti - delavnica, Velenje, 4. marec 2015

Vabimo vas na delavnico

Tveganja na delovnem mestu
v okviru projekta Promocija zdravja in dela na domu,

ki bo v sredo, 4. marca 2015 ob 14,00
v prostorih Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice, Rudarska 6 a, 3320 Velenje.

Z delavnico želimo posredovati koristne informacije in napotke, kako delovati, da bomo čim bolje poskrbeli za (bolj) zdravo življenje in tudi promocijo zdravja na delovnem mestu.

V uvodni predstavitvi bomo predvsem opozorili na razloge in pomen skrbi za lastno zdravje in zdravje na delovnem mestu ter razvijanje odnosov in organizacijskih sprememb v obliki in na način, da se delovni proces v čim večji možni meri prilagaja zaposlenim. V drugem delu pa bomo predstavili najpogostejša tveganja na delovnih mestih v strokovnih, intelektualnih dejavnostih s priporočili, kako se z njimi spopasti.

Program delavnice:

14,00 – 14,30   Promocija zdravja in delo na domu – mag. Majda Dobravc

  • Zakaj promovirati skrb za zdravje na delovnem mestu; absentizem in prezentizem.
  • Kaj vse šteje kot skrb za zdravje na delovnem mestu? Organizacijske in druge izboljšave na delovnem mestu – z malimi koraki do odličnih rezultatov.
  • Delo na domu oz. delo na daljavo – kaj to je in kakšne so izkušnje?

14,30 – 15,30   Tveganja na delovnih mestih v strokovnih / intelektualnih dejavnostih in kako se z njimi spopasti mag. Majda Dobravc, Tanja Faganel

  • Sedeči način dela, delo z računalniki ipd. opremo, projektno delo – s časovnimi in drugimi pritiski, neredna in neustrezna prehrana.

15,30 – 16,00   Vprašanja, odgovori

16,00    Zdrav prigrizek – majhen, a pomemben korak za boljše počutje

Udeležba na delavnici je brezplačna, obvezna je prijava na e-naslov: tanja.drofelnik@gzs.si do vključno torka, 3. marca 2015.

Fotogalerija