Zbornica poslovno storitvenih dejavnosti

Novice


Arhiv: Posredujemo vabilo na drugi seminar: Prehrana za zdravega in zadovoljnega delavca, 6. maj 2014 na GZS

V okviru projekta Zdravi na kvadrat in v povezavi s projektom Promocije zdravja in delo na domu, ki ju sofinancira Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, vas

vabimo na drugi seminar

PREHRANA ZA ZDRAVEGA IN ZADOVOLJNEGA DELAVCA,
ki bo
6. 5. 2014,
v dvorani A na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana.

Prehrana med delovnim časom zagotovo vpliva na dobro počutje in produktivnost delavca. S primerno izbranimi obroki delavcu omogočamo dobro izbiro in ga na tak način spodbujamo k bolj zdravem prehranjevanju na delovnem mestu, kakor tudi k izboljšanju njegovih prehranjevalnih navad nasploh. 

Na seminarju bodo v 1. delu predstavljene smernice Ministrstva za zdravje in praktikum glede zdravega prehranjevanja delavcev v delovnih organizacijah in drugo podporno gradivo za spodbujanje zdravega prehranjevanja. Na primeru iz prakse bo prikazano, kakšne spremembe obstoječih jedilnikov so potrebne za pripravo zdravih in uravnoteženih obrokov v skladu s smernicami. V 2. delu bo govora o dietni prehrani in o možnostih, kako jo ponuditi tudi na delovnem mestu. V 3. delu bodo predstavljeni pomen in prednosti lokalno pridelane hrane za zdravje ter drugi vidiki, ki so povezani z lokalno ponudbo hrane. V razpravi, ki bo sledila vsakemu delu seminarja, bodo udeleženci izmenjali izkušnje, izrazili potrebe in oblikovali zaključke glede nadaljnjega dela in pomoči na tem področju.

Udeležba na seminarju je brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava na e-naslov .zki@gzs.si

Podrobnejši progam seminarja in prijavnica sta v pripetem dokumentu.


Pripeti dokumenti

Fotogalerija