Novice


Arhiv: Vabilo na strokovno predavanje Obzorje 2020 - priložnosti za mala in srednja podjetja in posebej za svetovalna podjetja, 10. julij 2014 na GZS

Obzorje 2020 (Horizon 2020), ki se je v letošnjem letu že začel izvajati, je najpomembnejši finančni instrument za izvajanje strategije Unije inovacij ter Strategije Evropa 2020, ki bo za zagotavljanje cilja dvigniti konkurenčnost Evropske unije v obdobju do leta 2020 zagotovil preko 80 mrd €. Ta novi okvirni program združuje vse okvirne programe s področja raziskav in tehnološkega razvoja, inovacijskih aktivnosti programa za Konkurenčnost in inovacije (Competitiveness and Innovation Framework Programme – CIP) in aktivnosti, ki jih izvaja Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT). Namen aktivnosti je okrepiti odličnost znanosti in raziskav EU, vlogo industrije na področju raziskav in inovacij ter reševati vrsto družbenih vprašanj, ki so povezana s socialno in ekonomsko krizo, podnebnimi spremembami, trajnostnim razvojem, varnostjo v družbi, dostopnostjo do obnovljivih virov, zagotovitvijo preskrbe z varno hrano, pomenom evropske kulturne dediščine in s staranjem prebivalstva.

V okviru obsežne in po strukturi zelo pestre množice različnih programov, vsebin, možnosti se je nepoučenim težko znajti, na drugi strani pa se odpira vrsta priložnosti za mala podjetja. Veliko izzivov je tudi za svetovalce, ki lahko/morajo v Obzorju 2020 poiskati in pomagati priložnosti v največji meri tudi izkoristiti.

O tem bo govoril mag. Tone Sagadin na strokovnem predavanju in pogovoru na temo

"Obzorje 2020 – priložnosti za mala in srednja podjetja
in posebej za svetovalna podjetja"
,
ki bo v četrtek, 10. julija 2014 ob 14,00 v dvorani e / medetaža
na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana.

Za člane GZS je predavanje brezplačno, obvezna pa je predhodna prijava na zpsd@gzs.si ali preko spodnjega e-obrazca.

Vabljeni!

Fotogalerija