Zbornica poslovno storitvenih dejavnosti

Novice


Arhiv: Okrogla miza v organizaciji Zbornice poslovno storitvenih dejavnosti, Združenja za svetovalni inženiring in Združenja za inženirig - Javno naročanje naj postane dejavnik promocije stroke, kakovosti in učinkovitosti

Na okrogli mizi z naslovom Javno naročanje naj postane dejavnik promocije stroke, kakovosti in učinkovitosti je potekala živahna diskusija udeležencev iz "različnih logov", ki je (ponovno) izpostavila vrsto težav, med njimi v največji meri naslednje štiri:

  • pogosto slabo pripravljeni razpisi in razpisna dokumentacija, kar povzroča veliko težav predvsem izvajalcem, pa tudi naročnikom
  • ni dovolj strokovno usposobljenih kadrov na področju JN pri naročnikih in
  • problem nekritične uporabe merila najnižje cene
  • nelojalna konkurenca v različnih oblikah

Skupni zaključki so objavljeni na naši spletni strani, v posameznih dejavnostih pa bodo določena, zanje posebej pomembna vprašanja, še posebej obdelana.

Preko spodnje povezave si lahko ogledate fotogalerijo dogodka, za člane pa objavljamo tudi prezentacje sogovornikov: S. Matasa, direktorja AJN, A. Petrovčiča, svetovalca predsednika Računskega sodišča, V. Korošca, direktorja ZING in ZISP in M. Dobravc, direktorice ZPSD.

Fotogalerija