Novice


Arhiv: Novo Kosovo – nove priložnosti za slovenska podjetja iz poslovno storitvenih dejavnosti

V Zbornici poslovno storitvenih dejavnosti smo 20. 9. organizirali posvet o poslovnih priložnostih na Kosovu. O tem, kakšna je situacija na Kosovu, kakšno je sedanje gospodarsko sodelovanje s kosovskimi podjetji, kakšne so priložnosti ipd. so spregovorili predstavniki institucij, banke in podjetij, ki na Kosovu že delujejo. Med njimi so bili mag. Bogdan Podlesnik, član uprave NLB Priština, dr. Jordan Berginc, Zenel Batagelj, direktor podjetja VALICON, Sonja Rutar, direktorica Svetovalnega zavoda Sora, Dare Stojan, direktor podjetja AVITEL, Maja Šegota z Direktorata za gospodarsko diplomacijo na MZZ, Aleš Cantarutti, direktor Centra za mednarodno poslovanje pri GZS in drugi.

Zakaj smo pravzaprav organizirali ta dogodek, je povzel predsednik UO ZPSD, dr. Brane Semolič.

Utrinki z dogodka

Omizje (z leve proti desni): Aleš Cantarutti, direktor GZS-CEMP; Maja Šegota, višja svetovalka na MZZ, Direktorat za gospodarsko diplomacijo; dr. Brane Semolič, predsednik UO ZPSD, prokurist INOVA CONSULTING, Luka Semolič, s.p.; mag. Majda Dobravc, direktorica ZPSD; mag. Bogdan Podlesnik, član uprave NLB Priština in Sonja Rutar, direktorica Svetovalnega zavoda Sora.

  Sonja Rutar, Svetovalni zavod Sora

dr. Brane Semolič, predsednik UO ZPSD in mag. Majda Dobravc, direktorica ZPSD

 

Vedno so dragoceni napotki iz prve roke: kako poslovati na Kosovu, kako se izogniti napakam, na kaj je potrebno biti pozoren, kakšen je vpliv politike in tamkajšnjih običajev, kako je s plačilno (ne)disciplino in tudi, kje so prednosti in še premalo izkoriščene priložnosti slovenskih podjetij, ter kje in kako pridobiti informacije za vzpostavitev poslovanjaje predstavil mag. Bogdan Podlesnik, član uprave NLB Priština (posnetek video izjave).


Pripeti dokumenti

Fotogalerija