Zbornica poslovno storitvenih dejavnosti

Novice


Arhiv: Feniks - poročilo Komisije za ocenjevanje projektov Feniks, 9. 12. 2010

Poročilo Komisije za ocenjevanje nagrade Feniks je podala članica Komisije mag. Martina Filej.

Povzetek poročila

Za razliko od preteklih let, je za letošnje projekte značilna izredna heterogenost: medtem ko gre pri enem za klasičen svetovalni projekt na osnovi pogodbe med naročnikom in svetovalnim podjetjem, gre pri drugem za večje število disperziranihnaročnikov, podpornikov ter zainteresiranih deležnikov in pravzaprav za zagon množičnega inovacijskega gibanja. Pri tretjem pa gre za zanimiv, vendar žal nepopoln poizkus podjetniškegavrednotenjana osnovi samopromocije.

V skladu s pravilnikom o nagradah je komisija pri ocenjevanju upoštevala naslednje kriterije oziroma merila:

  • prispevek k razvoju podjetja naročnika z utežjo 45,
  • prispevek k razvoju svetovalne dejavnosti z utežjo 30,
  • prispevek k razvoju svetovalnih metodologij z utežjo 15 in
  • prispevek k razvoju okolja z utežjo 10.

Komisija je po ustaljeni metodologiji in z ločenim ocenjevanjem ocenila posamezne projekte. Pri tem je:

  • Nagrado Feniksza najboljši svetovalni projekt v letu 2010 prejme projekt pod šifro BELA, podjetja PRISTOP d.o.o. z naslovom: TRŽNO-KOMUNIKACIJSKA PODPORA FESTIVALU LJUBLJANA.

    Ker pa sta bila projekta pod šifro BELA in RDEČA vsebinsko povsem različna – se je komisija odločila, da se drugo uvrščenemu – t.j. Projektu InCo Gibanje - GIBANJE ZA INOVATIVNE PREBOJE, podjetja Vibacom, podeli nagrada za posebej kakovosten projekt, saj menimo, da le-tega odlikuje izvirnost in posebna kakovost, ki ne sme ostati neopažena.

    • projekt pod šifro BELA, z naslovom TRŽNO-KOMUNIKACIJSKA PODPORA FESTIVALU LJUBLJANA, prijavitelja Pristop d.o.o. in naročnik Festival Ljubljana, prejel 2379 točk od3000 možnih,
    • projekt pod šifro MODRA, z naslovom ANALIZA, VREDNOTENJE IN POSTOPEK PRODAJE MEHKIH ELEMENTOV PODJETJA Center cenitve d.o.o., prijavitelja IDEA expertize, cenitve, Bojan Tomc, s.p , je prejel 1113 točk.
    • projekt pod šifro RDEČA, z naslovom InCo gibanje – GIBANJE ZA INOVATIVNE PREBOJE, prijavitelja Vibacom, hiša poslovnih rešitev, d.o.o. je prejel 2243 točk od 3000 možnih.

Celotno poročilo se nahaja v priponki.


Pripeti dokumenti

Fotogalerija