Zbornica poslovno storitvenih dejavnosti

Novice


Arhiv: Predsednik ZMCS se je udeležil podelitve avstrijske nagrade Constantinus 2010

Letošnja podelitev nagrade avstrijske Constantinus je potekala v Bregenzu ob Bodenskem jezeru v sproščenem in optimističnem vzdušju, kjer krize ni bilo ne čutiti niti je nihče ni omenjal. Nagrada Constantinus vsako leto svetovalno delo pokaže v najboljši luči in z nekoliko blišča, ki pač pritiče zmagovalcem. To pa so seveda vsi po vrsti projekti najvišje kakovosti, saj, kot je poudaril predsednik Avstrijskega združenja za IT in management consulting Alfred Harl, »kakovost našega dela je in ostane naše najmočnejše orodje in tudi garancija za uspešno prihodnost. Visoka dodana vrednost svetovanja je najboljša naložba za bodočnost«.

Nagrado so podelili v naslednjih kategorijah:

  • informacijska tehnologija (prvonagrajeni projekt: mobilni infoservis dunajskega mestnega prometa),
  • komunikacija in mreženje (prvonagrajeni projekt: Inteligentni IT sistem mreže hotelov za ponudbo dodatnih storitev kraja),
  • management consulting (prvonagrajeni projekt: inovativna strategija znamke izdelovalca verig),
  • kadri in trening (prvonagrajeni projekt: koncept in izvedba poklicnega izobraževanja v mednarodnem podjetju predelovalcu umetnih mas),
  • open source (prvonagrajeni projekt s področja avtomatizacije proizvodnega procesa),
  • posebna nagrada: računovodstvo (prvonagrajeni projekt: brezpapirno računovodstvo),
  • posebna nagrada: mladi podjetnik (prvonagrajeni projekt s področja IT podpore pri osebnem časovnem planiranju).

Podelitve nagrade in spremljajočih dogodkov se je kot predsednik ZMCS in kot predstavnik Izvršnega odbora FEACO udeležil Borut Potočnik, ki celotno prireditev ocenjuje kot »uspelo predstavitev primerov dobre prakse ter teoretičnih spoznanj s področja inovacij in modernejših pristopov k strategiji. Uspešne primere dobre prakse je spremljala analiza razlogov za uspeh. Predstavljeni primeri dobrih praks so bili večinoma iz malih in srednjih podjetij, primeri mednarodnega preboja in sodelovanja iz različnih branž. Prav malim in srednjim podjetjem je bila namenjena posebna pozornost z argumentom, da primeri večjih podjetij pogosto ne bazirajo na izhodiščih, po katerih se lahko zgledujejo MSP, ki so pa ključni za prodor in razvoj. Zelo jasno je tudi postavljena meja oziroma vloga RR sfere v sodelovanju z MSP, kar pri nas za razliko še vedno sloni le na razvojnih vzpodbudah v obliki sredstev”.

V priponki pa objavljamo tudi intervju s predsednikom Avstrijskega združenja za poslovno svetovanje in informacijsko tehnologijo UBIT Alfredom Harlom.  


Pripeti dokumenti

Fotogalerija