Zbornica poslovno storitvenih dejavnosti

Novice


Arhiv: Na Vrhu slovenskega gospodarstva, 14. novembra, je na problematiko prevajalskih podjetij opozorila Snježana Muzica

Letošnjega Vrha slovenskega gospodarstva, ki je bil 14. 11. 2012 na Brdu pri Kranju, so se udeležili številni gospodarstveniki, ministri, poslanci, pa tudi predstavniki drugih socialnih partnerjev in organizacij. V diskusiji, v kateri je sodelovalo tudi precej gospodarstvenikov, je s strani Združenja prevajalskih podjetij na resne razmere opozorila predsednica ZPP Snježana Muzica. Izpostavila je dva problema:

  • o nujnosti vključevanja strokovnjakov in izkušenj iz prakse v študijske programe univerze za zagotavljanje boljše usposobljenosti študentov prevajalstva za konkretno delo in uvedbi instituta mentorstva za pripravnike ob podpori države ter
  • še vedno trajajočo blokado države glede najemanja zunanjih storitev – v tem primeru prevajalskih – in nerazumne pritiske na zniževanje cen v že sklenjenih pogodbah.

Minister Vizjak je na pripombe podjetnikov med drugim odgovoril tudi na izpostavljeno problematiko našega združenja in opozoril, da podjetja že imajo na voljo tovrstne instrumente in sicer štipendijsko shemo, da pa je skrb za razvoj kadrov, če želijo biti konkurenčna, naloga podjetij in ne države.

Več o Vrhu gospodarstva …

Fotogalerija