Zbornica poslovno storitvenih dejavnosti

Novice


Arhiv: Po posvetu z ministrom za javno upravo: Kaj prinaša digitalizacija?

V četrtek, 2. februarja 2017, smo  na GZS-Zbornici poslovno storitvenih dejavnosti, Združenju za management consulting Slovenije organizirali posvet z ministrom za javno upravo, Borisom Koprivnikarjem, z naslovom Kaj prinaša digitalizacija? Vabimo, da si več o dogodku pogledate tudi v video reportaži.

Na posvetu smo imeli priložnost izmenjati tudi nekaj pogledov na zelo aktualno tematiko, saj bo digitalizacija v naslednjih letih tako v poslovanje podjetij kot v javni sektor in tudi v naše vsakdanje življenje prinesla vrsto sprememb, na katere se moramo pripraviti in pravočasno odzvati. V teh procesih čas ni naš zaveznik in proaktiven odnos do številnih vprašanj, ki jih digitalizacija odpira, predvsem pa iskanje najboljših rešitev ob sistematičnem usposabljanju in pridobivanju novih znanj in veščin postaja conditio sine qua non. Še posebej in v največji meri to velja za vse ponudnike storitev znanja, ki morajo v teh procesih biti korak pred drugimi in znati ponuditi celovite odgovore na izzive, s katerimi se že in se bodo soočala podjetja in posamezniki.

Soočenje različnih pogledov in izkušenj je za nas zelo dragoceno in predstavlja vir, iz katerega lahko tudi naši svetovalci izluščijo pomembna sporočila in napotke za svoj strokovni razvoj in za potrebe trga jutri in pojutrišnjem. Obenem si želimo, da bi bil tudi glas mikro in malih podjetij bolj(e) slišan ter še aktivneje vpet v procesu iskanja najučinkovitejših rešitev, tudi ko gre za digitalizacijo in uveljavljanje poslovnih modelov v javni upravi.  In tovrstni dogodki zagotovo predstavljajo korak k uresničevanju tega zastavljenega cilja.

Na posvetu so sodelovali:
- Mag. Samo Hribar Milič, generalni direktor GZS z uvodnim nagovorom
- Boris Koprivnikar, minister za javno upravo s prispevkom Digitalizacija in spremembe za gospodarske subjekte in javno upravo
- Marko Derča, podpredsednik, A.T. Kearney Svetovanje d. o. o., ki je predstavil stanje na področju digitalizacije v slovenskih podjetjih (rezultati ankete) ter kot moderator diskusije. 

Fotogalerija