Zbornica poslovno storitvenih dejavnosti

Novice


Arhiv: Podpisan dogovor o sodelovanju s Kompetenčnim centrom Roboflex, 28.11.2017

Na letni konferenci Združenja za management consulting Slovenije in Zbornice poslovno storitvenih dejavnosti, ki je 28. novembra potekala na GZS, je bil podpisan dogovor o medsebojnem sodelovanju s Kompetenčnim centrom ROBOFLEX.  S podpisom dogovora Zbornica poslovno storitvenih dejavnosti postaja partnerica poslovno-razvojnega okolja. 

Osnovni namen Kompetenčnega centra (KC) ROBOFLEX je organizacija fizičnega in virtualnega prostora za promocijo, demonstracijo, uvajanje in razvoj naprednih robotskih sistemov za potrebe proizvodnih MSP (malih in srednjih podjetij) in njihovih inovacijskih ekosistemov. KC Roboflex je eden izmed štirih tovrstnih evropskih pilotskih kompetenčnih centrov, ki MSP-jem predstavljajo vstopno točko, preko katere bodo imeli dostop do najnovejših tehnoloških rešitev, znanj, demonstracij in z njimi povezanih storitev. Zaradi povezanosti in partnerskega sodelovanja vseh štirih kompetenčinih centrov se bo vzpostavil tudi medsebojni trg ponujanih razpoložljivih tehnoloških rešitev in znanj.

Ustanovitelji KC ROBOFLEX, povezani v podjetniško-razvojni konzorcij, so:

  • Zavod C-TCS (Slovenski orodjarski grozd),
  • podjetje za robotizacijo in avtomatizacijo ETRA iz Celja in
  • INTESO Group – skupina podjetij s področja informacijsko-komunikacijskih tehnologij, v sodelovanju z mednarodno inovacijsko mrežo virtualnega živega laboratorija LENS Living Lab.

Fotogalerija