Zbornica poslovno storitvenih dejavnosti

Novice


Nagrada Feniks v roke podjetju 3 ProjektDanes  je v veliki dvorani Gospodarske zbornice Slovenije potekala podelitev nagrade Feniks za projekt leta na področju managment consultinga. Z vsakoletno objavo razpisa za podelitev nagrade Feniks Zbornica za poslovne in storitvene dejavnosti pri GZS spodbuja in promovira kakovost, inovativnost, uspešnost in učinkovitost svetovalnih projektov. Prva tovrstna podelitev nagrade Feniks je bila v letu 2004. Zbornica nagrado podeljuje svojim članicam in ostalim gospodarskim družbam ali samostojnim podjetnikom s sedežev v Sloveniji, ki se ukvarjajo s svetovalno dejavnostjo.


Namen nagrade so odkrivanje najboljših projektov, spodbujanje dobre prakse in kakovosti ter promocija, saj uspešne projekte predstavlja širši strokovni javnosti in potencialnim naročnikom. Nagrada je tako hkrati tudi priložnost za odkrivanje in promoviranje kakovostnih in k rezultatom naročnikov usmerjenih projektov in svetovalcev.

Med ožji izbor letošnjih nagrajencev za nagrado Feniks 2021, ki so izpolnjevali vse razpisane pogoje, so se uvrstila podjetja:

CREApro d. o. o. s projektom »Optimizacija podpornega sistema z uporabo umetne inteligence« za podjetje EK Water Blocks;

Nets d. o. o. s projektom »NETS EXCELLENCE – strokovna delavnica in svetovanje za uvajanje poslovne odličnosti po modelu EFQM« za SPIRIT Slovenija;

3 projekt d. o. o. s projektom »Celovita optimizacija logističnih procesov« za podjetje ISKRAEMECO.


Nominiranci nagrade Feniks: Barbara Gunčar, Igor Žula, Klemen Rizman ter Borut Potočnik, Majda Dobravc in Nenad Šutanovac


Nagrada Feniks za projekt leta 2021 je tokrat šla v roke podjetja 3 Projekt d.o.o. s projektom »Celovita optimizacija logističnih procesov« za podjetje ISKRAEMECO.

Komisijo je prepričal kompleksen projekt celovite optimizacije – od nabave preko zalog, pakiranja do transformacije proizvodnih linij in selitve na eno lokacijo, ki zahteva odlično pripravo, organizacijo, vodenje in izvedbo projekta.

Komisija je pri svoji oceni projekta posebej izpostavlja 3 kriterije, po katerih je projekt podjetja 3 projekt d.o.o. še posebej izstopal: (1) izvirnost rešitve vključno z uporabo lastne patentirane metode 5 delta, (2) učinkovitost projekta – razmerje med trajanjem in stroški ter (3) vrednost za naročnika.

Podjetje 3 projekt d.o.o. se ukvarja z optimizacijo procesov v proizvodnji in logistiki. S projektom celovite optimizacije logističnih procesov v podjetju ISKRAEMECO so povečali produktivnost za več kot 25%, prihranili so skoraj 40% pri porabi prostora za proizvodnjo ter zmanjšali so strošek nekakovosti za več kot 20%. Projekt je trajal 10 mesecev, sestavljen je bil iz 13 podprojektov ter 32 aktivnosti.

Poleg glavne nagrade Feniks sta bili podeljeni še dve priznanji za posebej kakovostni projekt, ki sta ga prejeli podjetji CREApro d.o.o. in NETS d.o.o.

Podjetje CREApro je podjetje za izboljšanje poslovnih rešitev in uspešnosti poslovanja. S projektom optimizacije podpornega sistema z uporabo umetne inteligence za podjetje EK Water Blocks so povečali nivo uspešnega poslovanja, optimizirali delovni proces v oddelku za podporo strankam in uvedli metode umetne inteligence v omenjene procese. Gre za primer učinkovite uporabe umetne inteligence za podporo širše družbene strukture.

Podjetje NETS je podjetje za poslovno svetovanje in usposabljanje na področju poslovnega svetovanja, IT podpore poslovnim procesom in kreativnega reševanja problemov ter inoviranja. Za SPIRIT Slovenija so razvili način delavnic in svetovanja, ki podjejte pripelje v štirih delavnicah in vmesnem svetovanju do samoocene podjetja, ki pomaga podjetju videti svoje priložnosti za razvoj in transformacijo. Njihov projekt NETS EXCELLENCE je projekt po modelu EFQM in omogoča celovit pregled delovanja organizacije po vseh delih poslovanja.


Nagrado Feniks je prejelo podjetje 3 Projekt

 

Zbrane na podelitvi je nagovoril predsednik Zbornice Borut Potočnik. Izpostavil je , da se podjetja in organizacije neprestano soočajo z novimi pogoji in načini dela. Vloga svetovalca je v tem procesu ključna za uspešno prilagajanje na omenjene procese. V prihodnosti lahko pričakujemo dosti bolj dinamično in odprto podjetniško povezovanje strokovnjakov med seboj, tako v tehničnem, komunikacijskem in tudi finančnem smislu. Svetovalce in njihove načine povezovanja s strankami tako v prihodnosti čakajo novi načini dela, prilaganja in učenja.

Zvrstili so se tudi drugi zanimivi gostje, med drugim Violeta Bulc in antropolog Dan Podjed, ki je opozoril na to, kako nam tehnologija odvzema čas za sočloveka in nas odmika od fizičnih stikov in druženj. Novi trendi digitalizacije in tehnološkega razvoja, čeprav nam olajšajo marsikatero dejavnost, ne smejo zasenčiti pristnih človeških odnosov.

Nagrado Feniks sta nato podelila Borut Potočnik in Majda Dobravc, predsednica komisije za nagrado Feniks. Za konec je zbrane nagovoril še direktor ZPSD Nenad Šutanovac.

Za dolgoletno sodelovanja in soustvarjanje nagrade Feniks je Majda Dobravec dobila nagrado Feniks za življenjsko delo in se ob priložnosti zahvalila ekipi in sodelavcem za izkazano podporo.


Majda Dobravc

Z nagrado Feniks želimo managementu povečati prepoznavnost svetovalne dejavnosti kot take – kot dejavnosti z visokim deležem znanja, ki prispeva tako k prenosu znanja in izkušenj v globalnem prostoru, kot tudi k ustvarjanju novih znanj – metodoloških in neposredno uporabnih v praksi ter spodbuja k razvoju iskanja inovativnih rešitev v vse bolj zahtevnih pogojih poslovnega okolja. Standardi svetovalnega dela postajajo vse višji, saj morajo svetovalne rešitve voditi naročnika do večje konkurenčnosti in poslovne uspešnosti ter tudi odličnosti.

Svetovalni projekti so na eni strani pomemben del zgodbe poslovne preobrazbe podjetja in na drugi strani pomenijo razumevanje, da sodelovanje naročnika in svetovalca pomeni izkoriščanje priložnosti združevanja različnih znanj, pogledov in izkušenj v novo vrednost za naročnika, ki tipično bistveno presega naložbo, je izpostavil Nenad Šutanovac.

Nagrada Feniks išče in nagrajuje kakovostne svetovalne projekte v Sloveniji in s tem kaže vrednost teh projektov in jih promovira.


MEDIJI O NAGRADI FENIKS 2021:

Nagrada feniks v roke podjetja 3 Projekt - Delo

Letošnji prejemnik nagrade Feniks je 3 Projekt (finance.si)

Nagrada Feniks v roke podjetju 3 Projekt - siol.net

 

Fotogalerija