Zbornica poslovno storitvenih dejavnosti

Novice


Nagrada Feniks v roke Siemensu

Danes je bil razglašen prejemnik nagrade Feniks, ki jo vsako leto podeljuje Združenje za management consulting GZS - Zbornice poslovno storitvenih dejavnosti. Feniks je prejelo podjetje Siemens za projekt  Digitalizacija industrije insektne bio-konverzije za prihodnjo proizvodnjo hrane in večjo trajnost.
 

Zmagovalec nagrade Feniks - podjetje Simens d.o.o.

»Siemensovi strokovnjaki so na projektu 'Digitalizacija industrije insektne bio-konverzije za prihodnjo proizvodnjo hrane in večjo trajnost' zagotovili kreativne svetovalne storitve digitalizacije za razvoj digitalne platforme prihodnosti, ki lahko podpira 200 globalnih proizvodnih obratov na področju vzreje insektov. Rezultati svetovanja so inovativni v svetovnem merilu, saj vključujejo integrirane rešitve priprave razvojne in upravljavske platforme. Komisija je projekt prepoznala kot tehnično zelo napreden in z možnostjo za rast modela franšize po vsem svetu s pozitivnimi učinki na okolje in razvoj,« je v obrazložitvi nagrade Feniks zapisala tričlanska neodvisna strokovna komisija.V letošnjem letu sta bila v ožjem izboru za nagrado še EKVILIB INŠTITUT s projektom »Vpeljava družbeno odgovornih praks - Implementacija certifikata Družbeno odgovoren delodajalec v Slovenski turistični organizaciji« ter VALIOR d.o.o. s projektom »Izvedba korporativne strategije podjetja Interenergo za obdobje 2022-2026«.


Namen nagrade je spodbujati kakovost, inovativnost ter uspešnost projektnih pristopov ter s tem promovirati vrhunske dosežke v tej panogi. Od leta 2004, ko je bila nagrada prvič podeljena, je postala simbol izjemnosti in vodilni standard v poslovnem svetu. Strokovni komisiji je v letošnjem letu predsedovala mag. Maja Cergol Lipnik, predstavnica lanskoletnega zmagovalca Inkubator d.o.o. Sežana, člana pa sta bila še Renato Burazer, direktor podjetja AREM PSN in Matjaž Pušnik, strokovni direktor pri KPMG poslovno svetovanje d.o.o.

 

Borut Potočnik, predsednik UO ZPSD

»Svetovno gospodarstvo, s tem pa tudi evropsko je približno vsakih 10 let v fazi sprememb, tokrat morda precejšnjih. Dolgoročne strategije niso več dovolj, kratkoročna fleksibilnost prehaja v prvi plan. Faza gospodarskih sprememb se odraža tudi v povečani dejavnosti management consultinga, 16 in 9 % v preteklih dveh letih, consulting pa se prilagaja tako vsebinsko kot po svojem načinu dela,« je izpostavil predsednik UO Zbornice poslovno storitvenih dejavnosti Borut Potočnik in dodal, da je »slovenski consulting v tem precej dober, kar se je dokazalo tudi na lanski mednarodni nagradi management consultinga Constantinus, kjer smo zasedli prvi dve mesti. Na Feniksu se veselimo novih kandidatov nagrade


Osrednji govornik na dogodku Vlado Šarenac, direktor svetovalne dejavnosti pri PwC, je spregovoril o vlogi svetovalcev v spreminjajočem se gospodarskem okolju, ki je bilo v zadnjih letih podvrženo stalnim krizam, kar zahteva hitro ukrepanje in prilagajanje podjetij in drugih organizacij, da bi ohranile konkurenčnost. »Podjetja danes zasledujejo rast in ob enem izvajajo tudi trajnostno transformacijo. V Evropi in Sloveniji iščejo storitve svetovanja na področju implementacije novih tehnologij, uporabe podatkov in ESG standardov.« Šarenac meni, da podjetja brez vpeljave digitalnih tehnologij ne bodo mogla izvesti trajnostnih preobrazb. »Slovenija je majhen in konkurenčen trg, na področju zrelosti in pogleda na svetovalno dejavnost pa se dviguje. Priložnosti za rast bo ogromno,« je dodal.Vlado Šarenac, direktor svetovalne dejavnosti pri PwC

»Nagrada Feniks izpostavlja odlične primere svetovalnih projektov v Sloveniji in s tem prispeva k večji prepoznavnosti svetovalne dejavnosti. Svetovalci prinašajo nova znanja, izkušnje, ki so jih pridobili v drugih projektih, sodobne metodologije in drugačne inovativne poglede. Vse to s ciljem, da ti projekti prinesejo poslovno korist naročniku, ki je lahko nekajkrat višja od naložbe,« še ob tem poudaril direktor GZS-ZPSD Nenad Šutanovac.


 

 

Ekvilib Inštitut

Valior d.o.o

 

 

Nenad Šutanovac, direktor ZPSD
Siemens d.o.o - zmagovalec nagrade Feniks

Rok Koren, svetovalec s področja digitalizacije, odgovoren za digitalizacijo v Adriatik regiji v Siemens d.o.o. je ob prevzemu nagrade Feniks dejal, da je: »Najlepše to, da lahko delamo v timu. Dobre rezultate lahko naredimo skupaj, če nekdo v projekt prispeva metodologijo in nekdo znanje. Našim kupcem na trgu moramo dati več poguma za uresničitev njihove poslovne ideje. Skupaj bomo dosegli še boljše uspehe doma in na mednarodni ravni. 

Marc Bolard, CEO in ustanovitelj podjetja Nasekomo, ki je bil naročnik zmagovalnega projekta je povedal: »Navdušeni smo nad skupno zmago s Siemensom na podelitvi nagrade Feniks v Sloveniji! To prestižno priznanje potrjuje neverjetno moč našega partnerstva, ki je bilo ključnega pomena pri hitrejšem doseganju naših skupnih ciljev. Siemensova predanost tehnologiji, ki temelji na namenski rabi, odlično dopolnjuje Nasekomovo vizijo. Naše skupno sodelovanje utira pot v bolj trajnostno prihodnost. Zmaga za nagrado Feniks je dokaz moči timskega dela in inovacij. Veselimo se, da bomo še naprej uspešno sodelovali s Siemensom in skupno dosegli še večje dosežke.« 

Na dogodku je posebno priznanje za posebej kakovosten projekt prejel NCC Laboratorij d.o.o. za projekt »Dinamično komuniciranje med družinskimi člani podjetja in upravo podjetja«.

NCC Laboratorij d.o.o.


 

 

 

 

Fotogalerija