Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Nemški inštitut za pasivne hiše PHI Darmstadt podelil 1. nagrado M SORI

Vodilni svetovni inštitut za pasivno gradnjo, Passivhaus Institut (PHI) iz nemškega Darmstadta, je z namenom praktičnega prikaza cenovne učinkovitosti uporabe pasivnih oken, objavil prvi razpis za cenovno najučinkovitejše certificirano pasivno okno – »Component award 2014«.
 
 
V kategoriji lesenih oken je zmagalo pasivno okno Natura Optimo XLT slovenskega podjetja M SORA d.d., ki je izdelovalec lesenih in les-aluminij oken ter panoramskih sten, pomemben poudarek pa podjetje namenja razvoju.
 
PHI je izbiral zmagovalce in dobitnike preostalih nagrad na podlagi proizvajalčeve ponudbe, torej cene vseh oken za vzorčno hišo PHI, v kombinaciji s prihranki energije v času življenjske dobe. Končni izračun je izkazal, da je največji prihranek energije in posledično največji finančni prihranek ob uporabi oken M SORA Natura Optimo XLT. Ta je višji od začetne investicije v takšna okna vključno z montažo. Okno M SORA Natura Optimo XLT predstavlja nadgradnjo okna M SORA Natura Optimo XL in je izdelano iz termično modificirane smrekovine, medstekelni distančnik pa je Super Spacer. Toplotna prehodnost okna (Uw) ob uporabi zasteklitve z Ug vrednostjo 0,5 W/m2K znaša 0,66 W/m2K.
 
Za več informacij lahko kontaktirate dr. Aleša Ugovška, vodjo projektov v M SORA d.d..
 

ISKRENO ČESTITAMO!

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.