Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Študijski obisk na temo digitalizacije v Nemčiji

14. novembra 2017 je bil organiziran študijski obisk partnerjev KOCles 2.0 v Karlsruhe v Nemčiji, kjer s si ogledali primere podjetij ter institucij, ki so dejavne na področju digitalizacije.

Posvet “Izzivi v lesarstvu”

V okviru sejma AMBIENT Ljubljana,je 9. novembra 2017 Društvo lesarjev Slovenije skupaj s partnerji organiziralo posvet “Izzivi v lesarstvu” in okroglo mizo Industrija 4.0.

Člani ZLPI prejemniki nagrad na sejmu pohištva AMBIENT Ljubljana 2017

Tudi na letošnjem pohištvenem sejmu, so med prejemniki nagrad člani Združenje lesne in pohištvene industrije.

GZS – Združenje lesne in pohištvene industrije prejemnik nagrade Biotehniške Fakultete

Ob 70. obletnici Biotehniške Fakultete, je GZS – Združenje lesne in pohištvene industrije prejelo nagrada Biotehniške Fakultete za dolgoletno sodelovanje!

Arhiv: Nova Kolektivna pogodba za lesarstvo

Po skoraj enoletnih prizadevanjih, z večjim številom pogajanj, je bila 11. 10. 2017 podpisana nova Kolektivna pogodba za lesarstvo.

Arhiv: Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo (SRIP) za področje Pametne stavbe in dom z lesno verigo (PSiDL)

Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo (SRIP) za področje Pametne stavbe in dom z lesno verigo (PSiDL) je bilo formirano marca 2017. Konec julija pa so državni sekretarji potrdili njegov akcijski načrt.

Arhiv: ˝Podjetništvo v lesarstvu 2017˝

Na konferenci Podjetništvo v lesarstvu 2017, ki je 12. septembra potekala na sejmu MOS, je Igor Milavec direktor GZS Združenja lesne in pohištvene industrije (GZS ZLPI) predstavil stanje in trende v lesarstvu.

Sejem Agra 2017 - Okrogla miza "Leto dni po ustanovitvi SiDG"

Na sejmu AGRA 2017 v Gornji Radgoni je Ministrstvo za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano dne 27.8.2017, organiziralo okroglo mizo na temo poslovanja podjetja Slovenski državni gozdovi (SIDG).

Arhiv: Čar lesa na GZS

Čar lesa – 29. junija je bila odprta razstava Čar lesa

Arhiv: 14. lesno-tehnološka konferenca v Opatiji, Hrvaška

V Opatiji na Hrvaškem se je 5. in 6. junija odvijala 14. lesno-tehnološka konferenca. Konferenca je letno srečanje gozdnega gospodarstva na Hrvaškem in jugovzhodni evropski regiji.