Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Povabilo na natečaj Čar lesa 2018

Čar lesa letos že 10. leto

Arhiv: PREDSTAVITEV JESENKOVIH NAGRADAH, NAGRAJENCEV IN SODELOVANJA FAKULTETE Z GOSPODARSTVOM

Ljubljana, 13. marec 2018 – V torek, 13. marca 2018, je v Dvorani Ivana Hribarja na Univerzi v Ljubljani potekala novinarska konferenca Biotehniške fakultete, kjer je prof. dr. Emil Erjavec, prodekan Biotehniške fakultete za znanstveno in raziskovalno delo, predstavil prof. dr. Boruta Bohanca, Jesenkovega nagrajenca za življenjsko delo in dr. Mojco Žlahtič Zupanc, Jesenkova nagrajenko za najboljšo diplomantko doktorskega študija.

Arhiv: 6. RAZVOJNI DAN GOZDNO-LESNEGA SEKTORJA

14. marca 2018 se je na Gospodarskem razstavišču v okviru ob sejemskih dejavnosti sejma DOM Ljubljana odvil 6. RAZVOJNI DAN GOZDNO-LESNEGA SEKTORJA, katerega glavni namen je bil predstaviti širši strokovni javnosti pestrost in širino razvojnih aktivnosti v gozdno-lesni verigi.

Arhiv: Razstava »Lučka« na Srednji lesarski šoli Ljubljana

V začetku februarja 2018 so na Srednji lesarski šoli Ljubljana odprli razstavo lučk. Razstavljenih je več kot 120 izdelkov njihovih dijakov.

Arhiv: Radikalna sprememba pri oskrbi z lesom iz državnih gozdov

Združenje lesne in pohištvene industrije (ZLPI) je januarja 2017 dalo pobudo vodstvu MKGP za prodajo gozdnih lesnih sortimentov (GLS) iz državnih gozdov preko dolgoročnih pogodb.

Arhiv: 6. RAZVOJNI DAN GOZDNO-LESNEGA SEKTORJA

6. RAZVOJNI DAN GOZDNO-LESNEGA SEKTORJA »Razvoj kot edina alternativa po poti do uspeha« v sredo, 14. marca 2018 ob 11.00 uri, v dvorani URŠKA na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Arhiv: FSC naredil nacionalno oceno tveganja tudi za Slovenijo

FSC organ je v sklopu spreminjanja svojih pravil za certificiranje lesa lani naredil nacionalne ocene tveganja (FSC CNRA), kot osnovo za opredelitev tveganja oskrbe z okroglim lesom iz gozdov posameznih držav, tudi za Slovenijo.

Arhiv: Kamen želi po poti lesa

Drzno razmišljanje o kamnu

Arhiv: Srednja lesarska šola Škofja Loka se predstavi

Razstava Srednje lesarske šole Škofja Loka na Gospodarski zbornici Slovenije

Združenje lesne in pohištvene industrije nosilec stebra LES v okviru 2. faze projekta Strateško razvojno inovacijskega partnerstva za področje Pametne stavbe in dom z lesno verigo (SRIP PSiDL)

Steber LES povezuje več kot tretjino članov SRIP PSiDL, ter se fokusira na uporabo lesa in lesnih kompozitov v gradnji ter notranji opremi.