Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Srečanje predsedstva UO ZLPI z ministroma Židanom in Stepišnikom o prestrukturiranju lesno-predelovalne industrije

3. septembra 2013 se je predsedstvo UO Združenje lesne in pohištvene industrije srečalo z ministrom za kmetijstvo in okolje mag. Dejanom Židanom ter ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Stankom Stepišnikom na temo prestrukturiranja lesno-predelovalne panoge.
 
Na sestanku so se dogovorili o pomembnejših ukrepih obeh ministrstev, ki bodo pripomogli k prestrukturiranju lesno-predelovalne industrije in na ta način pripomogli k ohranitvi panoge, ki lahko v prihodnosti zagotovi veliko novih delovnih mest. 
 
Minister mag. Židan je poudaril, da bo Ministrstvo za kmetijstvo in okolje v okviru Programa razvoja podeželja 2014 - 2020 namenilo okvirno 50 milijonov evrov sredstev za vlaganja v mikro podjetja v okviru gozdno-lesne verige. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pa bo po besedah ministra mag. Stepišnika preverilo možnosti za vlaganja iz kohezijskih skladov, v okvirno 100 milijonov evrov že identificiranih projektov znotraj lesno-predelovalne industrije v obdobju 2014-2020.
 
Ministra bosta tudi preverila, izvajanje Uredbe o zelenem naročanju ter možnost njene spremembe na način, da se dvigne minimalno zahtevani odstotek lesa in lesnih tvoriv v vgrajenih materialih.

Sklenili so dogovor o ponovnem srečanju na usklajevalnem sestanku v podobni sestavi čez mesec dni.

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.