Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Lesarji zmagali na javnem razpisu za kompetenčne centre za razvoj kadrov

V februarju smo lesarji zmagali na enem javnem razpisu za kompetenčne centre za razvoj kadrov!

Glavni izziv s katerim se v panogi soočamo je prehod v na znanju temelječo konkurenčnost, ki vodi k preobratu in razvojnim prebojem. Kljub svoji perspektivnosti in nacionalnemu pomenu je panoga v razvojnem zaostanku, dodana vrednost pa ji ne omogoča hitrega preskoka v višjo razvojno stopnjo. Usposabljanje in razvoj kadrovskih kompetenc je za razvojni preboj panoge ključnega pomena.
 
Namen KoC LES je vzpostaviti potrebno infrastrukturo, organizacijo in model delovanja kompetenčnega centra za razvoj kadrov, ki bo osnova za trajni sistem panožnega usposabljanja, v prvi vrsti za partnerje KoC LES pa tudi za druga panožna podjetja.
 
Izmed 52 prispelih vlog je bilo izbranih 12 centrov, med katerimi je "Kompetenčni center za razvoj kadrov v v lesarstvu (KoC LES)" prejel drugo najvišjo oceno ter največ sredstev. Skupaj bo 12 odobrenih KoC prejelov 5 milijonov EUR naslednjih 2,5 leta.
 
Pri pripravi vloge je poleg podjetij in Lesarskega grozda sodelovalo tudi ZGZS- Združenje lesne in pohištvene industrije, Inles d.d. pa je prevzel vlogo prijavitelja v imenu konzorcija.
 
V Koc LES je vključenh 18 lesarskih podjetij ter Lesarski grozd, vodja KoC LES pa je Marko Mokorel.
 
Člani KoC LES;
INLES d.d.
ALPLES, d.d.
LIP BLED, d.o.o.
BREST-POHIŠTVO d.o.o.
STILLES d.o.o.
M SORA d.d.
JELOVICA OKNA d.o.o.
MURALES d.d.
AKRON d.o.o.
ALPOD d.o.o.
HIT PRELESS d.o.o.
GONZAGA-PRO d.o.o.
SMART INDUSTRIES d.o.o.
KAMPO d.o.o.
MIZARSTVO BOLČIČ Mitja Bolčič s.p.
MIZARSTVO JEZERŠEK d.o.o.
DONAR d.o.o.
MELU d.o.o.
ZAVOD LESARSKI GROZD
 
Prva naloga novonastajajočega Ko LES bo vzpostavitev projektne pisarne ter izdelava modela kompetenc, kateri bo osnova za izvajanje uposabljanj ter razvoj kadrovskega podrolja v naslednjih letih.
 
Predvideni učineki projekta bodo predvsem na partnerstvo v smislu krepitve usposobljenosti, kompetentnosti in fleksibilnosti njihovih človeških virov, ki so osnova za večjo konkurenčnost in razvojni preboj. ter na lesarsko panogo v smislu pozitivnega primera centra razvoja človeških virov, ki bo zagotovo imel pozitivni vpliv na krepitev zavedanja v panogi o pomembnosti vlaganj v človeške vire in bo vzpodbudil nadaljnje povezovanje in sodelovanje na tem področju.
 
S tem bomo tudi neposredno prispevali k uresničevanju »Akcijskega načrta za povečanje konkurenčnosti gozdno-lesne verige v Sloveniji do leta 2020«.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.